В Бургас стартира 9-месечна благотворителна кампания, която ще събира средства за двойки с поне един неуспешен опит ин витро
 
“Аз и Ти ЗаЕдно” е съвместна благотворителна кампания на Фондация “Искам бебе” и “Триа Сити Център” в партньорство със звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас. Целта на инициативата е да събере средства, които да бъдат предоставени в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от Бургас и региона. Под мотото “За повече детски усмивки”, кампанията ще продължи 9 месеца, като 20% от стойността на продажбите в търговския център ще бъдат отделяни в помощ на двойките, борещи се за бебе. Стоките, които участват в благотворителната кампания ще бъдат маркирани със специални етикети. Средствата, събрани до 1 юни 2017 г., ще бъдат разпределени за ин витро процедури под формата на ваучери от 5 000 лв. Това обясниха организаторите на пресконференция тази сутрин, на която беше дадено началото на съвместната инициатива. В събитието взеха участие координаторът на “Искам бебе” за Бургас – Ваня Христова, Теодора Златева от “Триа Сити Център”, началникът на родилно отделение в УМБАЛ Бургас д-р Антонио Душепеев, което е част от звеното по асистирана репродукция и председателят  на комисията към Общински съвет Бургас за финансово подпомагане на процедури ин витро – д-р Бойко Миразчийски.    
 
След 1 юни 2017 г. в продължение на месец ще се събират кандидатурите на желаещи двойки. Критериите към тях са да са жители на Област Бургас, да имат поне един неуспешен опит ин витро и жената да е на възраст под 43 години.  
Броят на печелившите ще бъде обявен в края на кампанията, когато станат ясни резултатите от набраните средства. Двойките, които са кандидатствали за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на “Искам бебе“ и представител на “Триа Сити Център”. Печелившите ще имат право сами да посочат медицинския център, в който да бъде извършена ин витро процедурата в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.