Или как „джуджетата” на “Искам бебе” отдавна работят за Коледните ЧУДЕСА
 
От Вера Вулджева, координатор на “Искам бебе” за Пловдив
 
На 30 септември в Пловдив се проведе Доброволчески ден, в който взеха участие над 90 човека! Дарявайки ни част от времето си, положителната си енергия и личния си труд, те подкрепиха каузата на фондация “Искам бебе” „За повече деца на България”.
 
Фондация “Искам бебе” беше избрана за една от дванадесетте организации – партньори на инициативата на УниКредит Булбанк под мотото “Transform For Good” – „Всички заедно можем повече”. В 9 града в цяла България в продължение на няколко седмици се проведоха Доброволчески дни, по време на които служители на банката чрез личен труд подпомогнаха различни социални каузи. 
 
Първият Доброволчески ден от кампанията се проведе в Пловдив и в него взеха участие 90 служители от Дирекция “Банкиране на дребно” на УниКредит Булбанк. Всички те станаха част от нашата Ангелска ЧУДОтворителница. Вера Вулджева (нашият координатор в града под тепетата) запозна присъстващите с дейността и мисията на фондация „Искам бебе”, разказа им за постигнатите резултати от нашата 10 годишна работа и благодари на всички за желанието им да подпомогнат раждането на нов живот! Веднага след това се включиха 8 автора – верни приятели на каузата ни, които с готовност се отзоваха на нашата покана и бяха подготвили за доброволците 6 различни и унукални творчески работилници. Под тяхното вещо ръководство, в продължение на няколко часа, служителите на УниКредит Булбанк участваха в създаването на сувенири от вълна, глина, плат и ръчна хартия. Доброволците измайсториха с много старание прекрасни и уникални ангелчета, джуджета, картички от ръчна хартия, керамични пана, пръстени, чанти от плат и коледни играчки за елха. Тези произведения бяха дарени на фондация „Искам бебе” за нашите благотворителни базари „Ангелска ЧУДОтворителница” и с надеждата да успеем да съберем средства за подпомагане на възможно най-много двойки с репродуктивни проблеми. 
 
Изказваме сърдечни благодарности на всички служители на УниКредит Булбанк, които взеха участие в инициативата за отделеното време и положеното старание!
 
Специални благодарности и на нашите приятели – творците на художествени произведения, които реализираха идеята ни за творчески работилнички. Без тях всичко това нямаше как да се случи!
 
Благодарим на Яна Цветкашка от Malukindian, Диана Бойкова от Diboyfelt, Нако Цветкашки от Nakoart, Ярослава Бикова от Yaroslava Bykova, София Христозова от Sofi Clay Studio/Ателието на Софи, Ива Иванова от Ателие – Галерия “Безкрай” (AtelierGallery “Infinitude”), Ирина от Irgal – handmade paper, както и Неонила Хрелкова от Шареното ателие за приложни изкуства.
За нас е огромно удоволствие и чест да ни помагате и подкрепяте вече толкова много години!
 
Благодарим и на Димитър Станчев – доброволец на “Искам бебе” – за младежкия ентусиазъм и готовността му да ни помага!
Пожелаваме си, благодарение на цялата положителна енергия на всички нас – „джуджетата” – и тази Коледа нашата Ангелска ЧУДОтворителница да донесе поне няколко сбъднати ЧУДЕСА в дома на семействата, които се молят за рожба! Да бъде!