Днес, 9 януари, започва приемът на документи за кандидатстване на двойки с репродуктивни проблеми от благотворителната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите и фондация “Искам бебе” – “ПОСАДИ НАДЕЖДА”. Според условията на инициативата, желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да са пациенти, които имат нужда от донорски генетичен материал (донорска яйцеклетка) за извършване на ин витро – медицинска процедура, която не се покрива от Центъра за асистирана репродукция. Седем двойки, избрани на случаен принцип чрез жребий, ще получат финансиране на такава процедура. 
 
Средствата в благотворителната инициатива, която се проведе от 9 до 23 декември, 2019 г., са в размер на 35 000 лв. Те са събрани от продажбата на 6 910 живи елхички, като 5 лева от всяко продадено дръвче са дарени за каузата в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми.
 
Срокът за прием на документи за финансиране от кампанията е от 09 януари до 20 януари, 2020 г., като кандидатите могат да изпращат попълнени необходимите документи, публикувани по-долу, на имейл адрес: posadi@iskambebe.bg.
 
На 29 януари, в присъствието на представители на Министерството на земеделието, храните и горите, фондация “Искам бебе” и медии, ще бъдат изтеглени и съобщени имената на двойките, които ще получат финансиране. 
 
За допълнителна информация можете да се свържете с координатора на “Искам бебе” за кампанията – Велентина Иванова, от 10.00 до 17.00 часа в делнични дни, тел: 0892 475 790.

Изтеглете тук документите за кандидатстване: