На 4 юни за първи път у нас ще се проведе семинар за бременни – „Чета в корема на мама“, в който д-р Александър Кобаков, водещ експерт по предродилна грижа, ще разкаже за ползите от четенето, докато бебето е още в корема на жената

На 4 юни 2022 г. (събота) от 11.00 до 13.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека за първи път у нас ще се проведе семинарът „Чета в корема на мама“ за важността на пренаталното четене.

Събитието е организирано от издателство „ЕНТУСИАСТ“ и фондация „ИСКАМ БЕБЕ“ в партньорство със Столична библиотека, Книжен център „Гринуич“, BILLA България, Slingoteka, биобанка „Биогенерация“, Vitanea, Free Spirit, Vitabiotics, списание „Кенгуру“.

В рамките на форума водещи експерти ще представят ползите от пренаталното четене в контекста на цялостната предродилна грижа. В програмата са предвидени презентации на гост-лекторите:
♦ д-р Александър Кобаков, МБАЛ „Св. София“ – „Наука. Бременност. Четене“;
♦  Вал Стоева, фондация „Детски книги“ – „Да отгледаш читател в първите 1000 дни“;
♦ Борислава Борисова, Детски център на Столична библиотека – „Какво да четем с децата от 0 до 3-годишна възраст“.

Почетен гост на събитието ще бъде д-р Румен Велев, изпълнителен директор на Втора САГБАЛ „Шейново“.

Семинарът цели да постави ранното четене в кръга от умения и навици, които се формират в месеците преди раждането на детето като неразделна част от ежедневието на новите родители. След форума бъдещите майки ще бъдат запознати с възможностите, които предлага детският център на Столична библиотека за най-малките читатели на специално организирано посещение в детската читалня.

Входът е свободен, но поради ограничения капацитет на залата, е задължителна предварителна регистрация на тел: 0878 903 523.
За всички бъдещи майки, които нямат възможност да присъстват, събитието ще бъде предавано на живо във Facebook на страниците на издателство „Ентусиаст“, фондация „Искам бебе“ и МБАЛ „Св. София“.

Очакваме Ви! Приготвили сме Ви подаръци и изненади!