Седмицата на благотворителните инициативи, която се проведе от 14 до 21 ноември в Свиленград по повод юбилейното десето издание на благотворителната кампания на „Искам бебе“, читалище “Просвета-1870” и духов оркестър “Костадин Манов” – „За едно дете повече“, приключи във вторник вечер с тържествен концерт на оркестъра.
 
За десета поредна година, на празника на християнското семейство, приятели и съмишленици на каузата на „Искам бебе“ се събраха, за да помогнат да се родят още мечтани бебета в Свиленград. Цялата седмица преди традиционния концерт беше съпътствана от различни благотворителни инициативи, с помощта на които ще бъдат подкрепени семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград.
 
Общата събрана сума е в размер на 6 650 лв. От тях 515 лв. са от благотворителната продажба на билети на представлението „Йерма“ с участието на Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов. 125 лв. са събрани от благотворителното парти за деца в център „Бонболандия“. Останалите 6 010 лв. са осигурени от дарения и от продажбата на ръчно изработени аксесоари от традиционния благотворителен базар на „Искам бебе“. Общата сума ще подпомогне лечението на 9 двойки от Свиленград.
 
За 10 години, в които се реализира кампанията “За едно дете повече” в Свиленград, с помощта на събраните средства, в 16 семейства от града са родени 19 дечица!
 
Специални благодарности изказваме на читалище „Просвета – 1870“ и духов оркестър “Костадин Манов”, които вече десет години са не само съмишленици на каузата ни, но и наши изключителни приятели!
Благодарим за подкрепата също и на Надя Казакова, актьорите от театралния спектакъл „Йерма“, Милко Калайджиев, както и на нашите дарители: детски център „Бонболандия“, “Ангел Сарандиев 2010” ЕООД, Хотел “Лондон”, ЕТ “Парапина”, баничарница “Катерина”,“Кончeрто Уайнъри“ ЕООД, “Ню Мюзик” ООД, “Невен” ЕООД, Стилян Христозов и Биляна Мазгалова, Лидия Манова, Росен Киришев, фотографа Асен Найденов, членовете на център “Дълголетие” и на всички жители на града, които са до нас през годините.