"Зрънце живот" – за двойките с репродуктивни проблеми

Стартира национална благотворителна кампания в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, инициирана от кмета на Добрич – Йордан Йорданов
 
Днес, 7 октомври, петък, в сградата на Община Добрич, на пресконференция фондация „Искам бебе” обяви старта на националната благотворителна кампания „Зрънце живот“ в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. 
Инициатор на съвместната програма е г-н Йордан Йорданов – кмет на Добрич, който обединява усилията на местния социално отговорен бизнес в лицето на „Добруджански хляб“ АД и екипа на фондация „Искам бебе” с цел финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
 
Средствата за кампанията ще се осигуряват от продажбата на здравословните, пълнозърнести хлябове ВИТА, като според изпълнителния директор на „Добруджански хляб“ АД Енчо Малев, очакваното дарение ще е в размер на 20 000 лева. Хлябовете са със специален стикер и ще се продават в хранителни вериги в цялата страна.  
 
Основен акцент на инициативата е здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните нарушения при младите хора. Консултант на кампанията е един от уважаваните експерти по хранене у нас – д-р Митко Ригов.