От месец март т. г. информационната кампания „+Мен“https://plusmen.bg/ на Министерството на здравеопазването събира на едно място изчерпателна и полезна информация за ваксините, поднесена на достъпен език.

За първи път е изработена и специална дигитална брошура за ваксинацията при жените в репродуктивна възраст, която съдържа становището на Експертния съвет по медицинска специалност „Акушерство и гинекология“ относно ваксинопрофилактиката срещу COVID-19. Експертният съвет по медицинска специалност „Акушерство и гинекология“ препоръчва приложението на ваксини срещу COVID-19 на жените в репродуктивна възраст, на планиращите бременност, на бременните и кърмещите, както и на жените с гинекологични заболявания.

Министерството на здравеопазването и Експертният съвет по акушерство и гинекология препоръчват изборът на ваксина и моментът на ваксинация да бъдат консултирани с наблюдаващия специалист. Членовете на Експертния съвет са признати учени и специалисти в областта на акушерството и гинекологията у нас: проф. Асен Николов, проф. Иван Костов, проф. Славчо Томов, проф. Явор Корновски, проф. Екатерина Учикова, д-р Румен Велев и д-р Георги Стаменов.

Пълното становище на Експетния съвет по медицинска специалност „Акушерство и гинекология“ относно ваксинопрофилактиката срещу COVID-19 можете да намерите ТУК 

както и в дигиталната брошура, която можете да разгледате по-долу:

COVID-19 и ваксините срещу SARS-CoV-2