сн. фондация “Искам бебе”, Мария Янева, председател на фондацията и Валентина Иванова, член на УС

По покана на проф. И. Димова, председател на БАСРЗ (Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве), фондация “Искам” бебе взе участие в тазгодишното издание на националния конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве, който се проведе между 6 и 9 април в Боровец.

Мария Янева, председател на “Искам бебе”, обобщи постиженията на пациентската общност при решаване на предизвикателствата, които стоят пред цялото общество в лицето на пациентите, лекарите, дължавата, местната власт и дарителите. “Гласът на пациента е особено важен днес, когато страната ни е поставена пред тежка демографска катастрофа и раждането на всяко едно дете е спечелена битка в името на живота! Благодарим на цялата лекарска общност, която е до нас и вярваме, че заедно продължаваме да сбъдваме мечтите на семействата, които се борят за свое дете!” – това отбеляза Мария Янева в обръщението си към делегатите на конгреса.

Валентина Иванова – член на УС на “Искам бебе” и главен координатор за Североизточна България – също взе участие при обсъждане на редица наболели проблеми, свързани с навременната грижа за репродуктивното здраве на младите хора у нас.