“… Какво по-ценно има от това да посееш семенцето и да предадеш нататък?“

 

 

„Винаги съм вярвала, че красотата ще сътвори света. Тя е навсякъде около нас, стига да имаме сърце да я видим. В тези дни на притихналост и смиреност, все по-силно оценяме и търсим красотата и любовта в живота.

Всички носим семенцето и от нас зависи как ще си го отгледаме, за да живеем простичко и красиво. Затова и често пускам поста си „С любов и красота ще претворим света.“

 

Помощник терапевт съм в групата за психологическа помощ и подкрепа на двойки с репродукивни затруднения към фондация „Искам бебе“ в гр. Велико Търново. Творихме заедно с момичетата участници, изразихме себе си чрез изкуството. Нямахме мотив да създадем шедьоври, а по красив начин чрез езика на подсъзнанието да подобрим емоционалното и физическото си състояние.

 

Създадохме с ръцете си дамски аксесоари: брошки, диадеми, гривни от полускъпоценни камъни, детски к-ти обечки и герданчета, сувенири от дърво.

Неповторими, зареждащи и отключващи са различните форми на творчество. Те не само ни освободиха от стреса и напрежението, но създаваха положително влияние върху себепознанието и личностното ни израстване.

 

Творческия процес обаче води и до катарзис. Така напрежението излиза спонтанно. Творчеството е чудо изтъкано от красота, въздействащо, дори по-силно от човешката фантазия. Щастливи и вдъхновени сме, ние не чакаме помощта да дойде при нас, ние създаваме красота с любов за вас. Ние вярваме, че тя ще ви докосне и ще ни подкрепите в каузата за повече желани и дълго чакани деца за България.

 

В навечерието на Благовещение отправям благодарност към всички по моя път, благодарност към фондация Искам бебе.

Благодаря на психотерапевта Мария Джонова. Ти ме изведе от процеса на неприемане и ми показа Пътя. Ти „бръкна“ толкова дълбоко и успяхме.

 

Благодаря ти, Радина Велчева! Ти ми показа къде живее любовта и колко заразна може да е тя. Ти си Слънце, огряваш и стопляш всички винаги безрезервно.

 

Благодаря ти, Вероника Михайлова, че не забрави колко път извървяхме, колко сълзи проляхме за да сбъднем мечтата и да продължим.

 

Благодаря на психотерапевта Мая Манева, моя пътеводна светлина, мой Учител и вдъхновяващ пример!

 

Благодаря за професионализма на всички преподаватели от катедра Психология във Великотърновския университет. Поклон пред силата на духа Ви!

 

Благодаря на кмета на Велико Търново Даниел Панов за съвместната дейност и опора!

 

Благодаря на Тони Калушкова, Таня Стаменова и всички професионалисти от Хепи Мамс.

 

Благодаря на прекрасните ми колеги, разбиращи, споделящи, целеустремени.

 

Благодаря ви момичета по най- трудния и красив път да гушнеш своята рожба.

 

Благодаря на всички дарители вярващи, че най-ценната инвестиция са децата, че те са бъдещето.

 

Струва си, какво по-ценно има от това да посееш семенцето и да предадеш нататък!

 

Притихвам и съм благодарна на фондация ,,Искам бебе“. В навечерието на Благовещение се молих и ден по-късно беше посято моето семенце Любов.

Благодаря ти Ники за любовта, за голямото рамо. Ти не пусна ръката ми, благодаря и те обичам.

 

Благодаря ти, мамо!

 

Честит 13-ти рожден ден на твоятa първа рожба фондация „Искам бебе“, Ради!

Не спирай да грееш и остани себе си.

 

С психотерапевта Адриан Аврамов подготвихме онлайн проект да продължим работата с групата за психологическа помощ и подкрепа във връзка със създалата се ситуация.

 

 

Това беше моят Ангел създаден с цялата ми любов, енергия, вяра и надежда през 2013 г. предадох нататък

 

Поклон пред всички ходещи по земята Ангели, които даряват частица от себе си в името на новия живот.

 

 

Магистърската програма по Психология във Великотърновския университет ме срещна с Оля Гранкина – инструктор по неврографика. Благодаря ти Оля за прекрасната възмовност да творя, да се опознавам и развивам чрез метода. Благодаря за курса по неврографика, в който се сертифицирах – Алгоритъм за премахване на ограниченията.

Благодаря ти за готовността да споделиш безвъзмездно на групата за психологическа помощ, алгоритъм на женската сила.