За поредна година фондация “Искам бебе”, като пълноправен член на Fertility Europe (европейската асоциация на пациентските организации в областта на репродуктивното здраве), ще вземе участие в традиционната пролетна среща на европейската организация. Тя ще се проведе между 19-ти и 21-ви март в хърватската столица Загреб. Поканени като участници в срещата са 30 представители на неправителствени организации от 18 европейски страни, сред които и най-новият кандидат за членство във Fertility Europe – Малта. 
 
В дневния ред на предстоящата среща са заложени дискусии за мисията и целите на Fertility Europe, както и стратегическия план за развитие на организацията през следващите 5 години. Като един от основните акценти на събитието е и темата за начина на финансиране на пациентските организации в Европа, които работят по проблемите на репродуктивното здраве. “Искам бебе” е една от 4-те европейски фондации избрана да направи презентация в този модул, като заедно с колегите си от Португалия, Белгия и Великобритания, ще сподели успешните си практики за провеждане на благотворителни кампании и инициативи с български и международни дарители, неправителствени организации и държавни институции.
 
“Искам бебе” е поканена да представи и своята позиция за етиката в асистираната репродукция, като официалните лектори и представители на фондацията в предстоящата среща са международният ни координатор – Калина Неделчева и Вера Вулджева – член на управителния съвет. 
 
Срещата на Fertility Europe в Загреб съвпада и с организираната от домакините „Информативна седмица на безплодието”, която ще бъде отразена по местните медии и включва срещи на домакините с министъра на здравеопазването на Хърватска.