Развитието на фондове “Ин Витро” на територията на Северозападна България беше основна тема на дискусията, събрала представители на пет общини в региона
 
На 22 януари по инициатива на координатора на “Искам бебе” за Враца – Първолета Николова и съвместно с екипа на Община Враца, се проведе работна среща, на която бяха обсъдени възможностите за развитие на местни фондове “Ин Витро”. В дискусията взеха участие доброволци на “Искам бебе”, кметът на Община Враца – Калин Каменов, заместник-кметът Петя Долапчиева, председатели на общински съвети и здравни комисии от общините Мездра, Криводол, Бяла Слатина и Оряхово.
 
Проведената среща е своеoбразен успешен старт на голям и амбициозен проект на “Искам бебе” на територията на Северозападна България. Целта, около която се обединиха просъстващите експерти и представители на местната власт е поетапното създаване на местни фондове “Ин Витро”, финансирани от бюджета на общините. Към тях могат да кандидатстват двойки с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на сътоветната община и не покриват медицинските критерии на Център за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването.  
 
Фонд “Ин витро” във Враца съществува от 2014 г., като чрез него до момента е финансирано лечението на 15 двойки от региона.  В резултат на работата на фонда, една от подпомогнатите двойки вече се радва на своето дете.