На 21 януари, когато отбелязваме Деня на родилната помощ, Областна администрация Хасково обяви старта на процедурата за прием на документи за кандидатстване в благотворителната кампания „За повече деца на България“.
 
Това е третото издание на инициативата, организирана в партньорство с фондация „Искам бебе“ и в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от Хасково и региона.
 
Тази година сумата, осигурена за кампанията, е в размер на 9 313 лв. и беше събрана по време на благотворителните коледни инициативи, организирани от областния управител на Хасково – д-р Стефка Здравкова. Две двойки ще получат 4 500 лв. за 
финансиране на ин витро процедура, а останалите 313 лв. ще бъдат прехвърлени за следващата година.
 
До 21 февруари, желаещите да кандидатстват за финансиране от кампанията, могат да изпращат попълнени документите (публикувани по-долу) на имейл адрес: haskovo@iskambebe.bg.  
 
На 4 март, 2020 г. в присъствието на нотариус и представител на фондация „Искам бебе“, чрез жребий, ще бъдат изтеглени печелившите двойки. 
 
*сн. Областна администрация – Хасково
 
За допълнителна информация можете да се свържете с координатора на “Искам бебе” за кампанията – Велентина Иванова, от 10.00 до 17.00 часа в делнични дни, тел: 0892 475 790.
 
Изтеглете тук документите за кандидатстване: