Всички събрани средства от фестивала отиват за лечението на двойки с репродуктивни проблеми от Пловдив
 
На 16 май Пловдив беше домакин на Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, който в рамките на месеца се проведе в общо седем български града. Фестивалът се организира от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас, като целта му беше да събере на едно място кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на различни държави по света.
 
Посетителите на фестивала имаха възможност да се насладят на специална селекция блюда, проготвени от майстор-готвачи от България, Италия, Мексико, Индия, Венецуела, САЩ и Индонезия, както и да дегустират подбрани вина.
 
Изданието на Международния кулинарен фестивал в Пловдив застана зад каузата на „Искам бебе“. На специални щандове бяха изложени сувенири, изработени от пловдивски деца, които се продаваха с благотворителна цел. Всички събрани от продажбата им средства, както и средствата от входната такса на събитието, са предоставени на фондация “Искам бебе” – клон Пловдив за подпомагане лечението на двойки с репродуктивни проблеми от града.