Книгата е своеобразно практическо ръководство с лечебни храни за плодовитост и успешна бременност
 
На 26 септември (петък), от 11 ч. в БТА ще бъде представена първата по рода си книжка – ръководство за здравословното хранене преди и по време на бременност – “Може ли храненето да промени ДНК на вашето бебе?”. Автор на практическото ръководство е Йохана Волф, ембриолог в Kinderwunschzentrum, Виена, основан от проф. Хайнц Щромер, водещ европейски специалист по репродуктивна медицина. 
Един от акцентите в книжката е и темата за епигенетиката или как храненето оставя своя отпечатък върху ДНК. По тази тема по време на представянето ще говори д-р Милена Георгиева, главен асистент в лабораторията по молекулярна генетика към ИМБ-БАН. В конференцията ще вземат участие и д-р Лилия Димитрова – специалист по репродуктивна медицина към Виена Ин Витро Център, Радина Велчева – председател на фондация „Искам бебе” и Стефка Захариева – председател на сдружение „Зачатие”. В края на събитието гостите ще могат да се насладят на ръчно направени хапки, приготвени по рецептите от представената книжка. 
Основна теза на конференцията е „Здравословната диета на родителите, техният природосъобразен начин на живот, добрите навици и житейски практики определят безпроблемното забременяване, износването и раждането на здрави деца!”