Мълчалив поход за Живота

Всички сме дълбоко потресени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. По инициатива на сдружение “Зачатие” и фондация “Искам бебе”, ние, българските майки, решихме да изразим нашата съпричастност към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи инциденти на пътя.
 
Решихме да изразим своя гняв, своя протест и нежелание да продължаваме да живеем в страх за децата си!
 
Към нас се присъединиха и организациите: фондация “Майки за донорството”, фондация “Нашите недоносени деца”, сдружение “Настоящи и бъдещи майки”, Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, фондация “Безопасни улици от Валя”, Националното движение ”Червена пътека за Валя”. 
 
Призоваваме всички, които искат да изразят своя протест срещу убийствата на невинни деца на пътя на Мълчалив поход за Живота на 7 юни 2014  (събота) от 11 ч.
 
Искаме сигурност за нашите деца, искаме справедливост, искаме промени!
Какво ще направим ние като родители, за да защитим децата си?
Редно ли е да стоим безучастни?
 
Протестите ще се проведат на 7 юни, събота от 11 часа в следните градове и локации:
 
София – площад “Народно събрание”;
Стара Загора – шествие, което започва от сградата на общината до ъгъла на бул. Цар Симеон Велики и ул. Кольо Ганчев – лобното място, където беше убит 4-годишния Паоло;
Варна – шествие, което започва от сградата на общината до Съдебната палата;
Пловдив – шествието започва от началото на малката главна ул. “Райко Даскалов” пред БНБ и свършва на площад “Централен”;
Бургас – площада пред общината;
Разград – общински културен център; 
Банско – площад Централен.
 
Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста! Да излезем и защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!