Над 50 000 лева събра кампанията "За да те има"

На 10 май изпълнителният директор на OLX Спас Сливков връчи чек на фондация „Искам бебе“ със събраната сума от благотворителната кампания „За да те има“ на стойност 51 132 лв. На срещата присъстваха също Нели Хаджийска – лице на кампанията и психологът д-р Ваня Савова – консултант на инициативата.
В съвместната дарителска кампания на OLX и фондация “Искам бебе” се включиха над 4 000 българи, като всички желаещи да помогнат да се родят повече деца в България, имаха възможност да закупят матрьошка или 3D картичка от сайта http://mama.olx.bg. Целта на кампанията е да помогне на двойки с репродуктивни проблеми, като 100% от събраната сума се предоставя на фондация „Искам бебе“ и ще бъде разпределена за ин витро процедури.
 
Сто и деветдесет двойки от цялата страна попълниха надлежно формулярите за кандидатстване за събраното чрез дарения финансиране, а печелившите бяха изтеглени на 18 март в предаването “На кафе” по Нова ТВ чрез жребий в присъствието на нотариус. Изтеглените късметлии можете да видите в сайта: http://mama.olx.bg. Сред критериите при кандидатстване за финансова подкрепа бяха: българско гражданство, доказан поне 2-годишен стерилитет и покриване на поне едно от следните медицински условия: да са изчерпани възможностите за финансиране от Центъра за асистирана репродукция (държавния Фонд Ин витро), да са включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка) и препоръката за лечението да изисква единствено ин витро процедура, дори да не отговарят на изискванията на Фонд ин витро. 
 
„За нас е истинска радост да споделим, че социално значимата кампания „За да те има“ успя да ангажира толкова много хора, които да говорят открито за репродуктивните проблеми в страната. С общи усилия успяхме да съберем дори по-голяма сума от прогнозираната, а дарителите са над 4 000. Благодарим от сърце на всички, които застанаха зад каузата и ще помогнат да се родят повече българчета.“, коментира Спас Сливков, изпълнителен директор на OLX.
 
„Щастлива съм, че добрината ражда чудеса!”, добави Нели Хаджийска, лице на кампанията.
 
„От името на фондация “Искам бебе“ благодаря на всички, които се включиха в инициативата и ни подкрепиха в стремежа ни да помагаме да се раждат повече деца в България.“, сподели Радина Велчева, основател на фондацията, получила чека с дарението.