„Надеждата и любовта винаги побеждават“

Най-важна е вярата

 

Здравейте!
Аз съм Юлия Живкова, координатор на фондация „Искам бебе“ за кампанията „От бебе за бебе“ и ще продължавам да ви разказвам за нашата кауза, дарители и съмишленици.
Ще споделям с вас за нашите инициативи и базари, за това как ние, майките, вече сбъднали мечтата си за рожба, помагаме на двойки с репродуктивни проблеми и пациенти на д-р Персенска в борбата за дете!
Първа ще бъде споделена историята на Боряна Стаменова и Тихомир, тяхната голяма и безгранична любов като родители на две прекрасни дечица. Боряна и Тишо са създатели на кампанията и нейни големи дарители!
Щастието е пълно, когато е споделено!
За повече информация за нас, посетете страницата ни във фейсбук – ОТ БЕБЕ ЗА БЕБЕ, и споделете идеи, за да дадем шанс и усмихнем още едно семейство!

Борянка, разкажи ни през какви трудности премина вашето семейство до заветните две чертички?
Запознахме се края на 2009 г. и вече след седмица заживяхме заедно и знаехме, че сме един за друг и искаме да сме семейство. Година по-късно решихме, че вече искаме детенце, но до края на годината нищо не се случи. Посетихме репродуктивна клиника, за да се прегледаме и да си пуснем някакви изследвания. Там започнаха и мъките ни. За три години в тази известна столична клиника така и не видяхме двете чертички. Падахме духом, отчайвахме се, но не се предавахме! И така ръка за ръка с моята любов Тихомир продължихме напред!

Какво ви даваше сили да продължите да се борите?
Не спирахме да се борим и подкрепяме. В името на нашата любов се молихме да си имаме рожбичка, плод на нашата обич и щастие. Обикаляхме манастири и църкви, правихме молитви и вярвахме, че и нашето чудо ще се случи. Вдигнахме сватба, за да узаконим връзката си.
През 2012 г., навръх Нова година, приятелката ми, с която празнувахме заедно, тихичко ме попита опитваме ли за детенце. И като споделих, че много искаме, но нищо не се случва, тя ми се похвали, че е бременна в 5-и месец. Много се зарадвах за нея и още повече се размечтах, а тя ми обеща да ни помогне за час при нейната Докторка.

Нашият ангел
Бяхме много щастливи, усещахме, че това е нашето място и така в началото на 2013 г. се запознахме с нашия Ангел с голямо сърце д-р Персенска. Тя видя отчаянието ми и каза, че от там без бебе няма да ме пусне. От трети опит инвитро и първи в МБАЛ „Надежда“ точно на 11 април с трансфер на два свежи ембриона за първи път с Тишо видяхме силно положителен тест. Ревем в клиниката, целуваме се и не можем да повярваме! Казвам му: „Тишо, ще ставаме родители!“. А то се оказа, че не на едно, а на две бебета близначета!
Изкарах една много тежка бременност с лежане в болница и страх за моите мишлета, но с благодарност към моята Фея и прекрасния екип на МБАЛ „Надежда“. На 21.12.2015 г. се родиха близначетата ни Детелин и Светлозара, които безкрайно много обичаме с баща им. Цялата ни борба и мечта да сме родители ни сплоти още повече и заедно с близнаците си бяхме готови да продължим живота си с много любов и разбирателство.

Какво за вас е дарителството и как се роди идеята за „ОТ БЕБЕ ЗА БЕБЕ“?
Знаем колко е важно да сме добри и честни хора. С моя съпруг сме възпитани в добродетели, в обич, любов и състрадание. Отворени сме за дарителството и добрите каузи. Знаем колко труден е животът и колко много двойки като нас жадуват за своя рожба. Колко е тежко, че освен с личната болка на всеки един финансовата страна на нещата също е голям проблем в тази борба.
Когато разказах на съпруга ми, че има група във фейсбук „Бебетата на д-р Персенска“, в която се подготвя голяма среща-изненада за нашата любима докторка, той веднага предложи вместо всеки да даде по 10-20 лв. за цветя, паричките да влязат в кутия, която да подарим на д-р Персенска за добра кауза и да подпомагаме двойки в нужда от финансиране. Юлето даде име на кутията „ОТ БЕБЕ ЗА БЕБЕ“ и така на 15 август 2017 г. ние я подарихме на д-р Персенска. Като я помолихме тя да избира двойките, които каузата да финансира, защото е най-близо да пациентите си и знае кой е в нужда. Вече имаме едно момиченце и две близначета момченца от кампанията.

Разкажи ни за срещата-изненада на групата с д-р Персенска и какво ви даде тя?
Срещата с нашата Перси беше вълнение и обич за децата да прегърнат нашата Добра Фея. А за нас, родителите, беше едно голямо преживяване да се видим, поплачем и посмеем заедно от радост и щастие. Изненадата беше страхотна!
Юлка е един прекрасен човек и приятел. Тя е едно усмихнато момиче, което чувствам като моя сестра. Обичам я както аз, така и моето семейство. Благодарни сме й, че създаде тази свята група „Бебетата на д-р Персенска“, за да сме заедно и да подкрепяме семействата, срещнали феята, сбъднала нашите мечти. Да си помагаме в създаването на нов живот, за да може и други като нас да гушнат своето вързопче, а защо не и две?

Какво ще кажеш на хората, които сега тръгват по твоя път?
Всички, които създават семейства млади или леко позакъснели, не се отказвайте, не спирайте да се борите, вървете ръка за ръка и се подкрепяйте! Пътят е труден, но нито една причина не е достатъчно основателна, за да се откажете! Вървете напред и не спирайте да вярвате, защото надеждата и любовта между двама души винаги побеждават. Мен точно това ме накара да продължа да се боря. Вярата, надеждата и любовта сбъднаха нашата мечта да станем родители. Но не това е всичко. Имахме шанса да срещнем правилния човек и лекар, който се бори заедно с нас за нашето щастие. Д-р Персенска никога не се отказа от нас и ние от нея и сега сме щастливи родители на две прекрасни близначета. И въпреки че останах млада вдовица, аз ще отгледам и съхраня нашите деца в името на любовта към моя всеотдаен и добър съпруг.

Пожелай си нещо?

Пожелавам си да съм силна! Да съм жива и здрава, за да отгледам децата ни. А ти, моя Любов, да бдиш над тях и помагаш, защото това, което ми се случи, никой, който не го е преживял, не може да разбере!
Това е моята мисия, моето поредно изпитание! Но аз ще се справя, защото съм силна, заради нашите деца, плод на нашата Любов!
Пожелавам си да си нашия вечен Ангел, който ще ни пази и закриля!
Обичам те, Любов!