Един от доказаните авторитети в областта на асистираната репродукция – проф. Нери Лауфер пристига за втори път в Пловдив на 5 декември. Визитата на признатия специалист и втори в света лекар, реализирал успешно човешко ин витро, отново е по покана на болница New Life, чийто водещ консултант е проф. Лауфер. 
 
Този път в продължение на пет дни – от 5 до 10 декември – бъдещите родители могат да се възползват от безплатните консултации и да получат отговори на въпросите, които ги вълнуват от специалистите в екипа на New Life и лично от проф. Нери Лaуфер. Желаещите двойки могат да заявят присъствие на тел. 032 /693 693 или на безплатен телефон 0800 13 006, където ще получат и пълна информация за възможностите за консултиране. 
 
New Life е най-сериозната израелска инвестиция в областта на здравеопазването у нас – това посочи преди седмица по време на визитата си в Пловдив и посланикът на държавата Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса Раз. Всички клинични практики в работата на болницата следват модела, установен от консултантите на New Life – водещите световни специалисти проф. Нери Лауфер и д-р Анат Сафран – световно признат ембриолог с над 30 години опит в сферата на асистираната репродукция. Те участват при определяне на диагнозата и метода на лечение за всеки пациент.
 
New Lifе разполага с модерна апаратура, включително най-новата микроманипулационна система на Eppendorf за ICSI оплождане – TransferMan 4r и бенчтоп инкубатор (benchtop incubator) с 10 отделения. Този вид апарат поддържа много по-постоянни стойности, отколкото стандартните инкубатори – важно условие за една успешна ин-витро процедура. 
 
Екипът на “New Life” е преминал през успешно обучение в престижни клиники в чужбина, както и в известните болници “Адаса” в Йерусалим и “Асута Ришон” близо до Тел Авив.