На 25 март, 2020 г. фондация “Искам бебе” ще отбележи 13-тия си рожден ден. Тази година събитието ще бъде посветено на децата на “Искам бебе” и всички деца от цялата страна, които са съпричастни към каузата на фондацията. 
 
Именно с тази идея “Искам бебе” обявява прием на детски рисунки, вдъхновени от хайкуто на Радостина Драгостинова – дългогодишен съмишленик на каузата ни. Творбите ще бъдат изложени в Ларгото /гр. София/ на 25 март, 2020 г., когато отбелязваме рождения ден на “Искам бебе” и светлия християнски празник Благовещение.
 
Част от творбите ще бъдат селектирани за печатни материали, които ще бъдат разпространявани в информационни кампании и благотворителни инициативи на фондация “Искам бебе”. По-долу публикуваме регламент за участие в националата изложба за детски рисунки “Стълбица на щастието” и декларация, която следва да бъде попълнена от родител/настойник на детето. 
 
ФОНДАЦИЯ “ИСКАМ БЕБЕ” ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА ДЕТСКИ РИСУНКИ ЗА ОБЩА НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА „СТЪЛБИЦА НА ЩАСТИЕТО“
 
Организатор: Фондация „ИСКАМ БЕБЕ“
 
Регламент: Фондация “Искам бебе” ще приема рисунки на деца от цялата страна на възраст от 4 до 13 години, които припознават каузата на “Искам бебе” или имат лична история, свързана с фондацията. Участието в конкурса е индивидуално, като всеки участник изпраща една своя творба, в която трябва да бъде посочена по коя подтема /хайку/ е творбата.
 
Цел на конкурса: Стимулиране на творческия потенциал и изява на деца и младежи по теми, свързани със семейството, любовта и красотата. Идеята е да провокираме тяхното уникално интерпретиране на най-късата поетична форма /хайку/ и създаването на илюстрация към него.
 
Хайку от Радостина Драгостинова за избор:
 
Тема I:
хартиена лодка
дъщеря ми обяснява морето
на куклите 
 
Тема II:
внезапен дъжд
в чашата ми за чай
парчета НЕБЕ 
 
Тема III:
утринна мараня
белобрад рибар тегли
слънцето от МОРЕТО 
 
Тема IV:
майски залез
по фасадата на панелния блок
тебеширени МАКОВЕ 
 
Tема V:
разтопен сладолед
по брадичката на дъщеря ми

ягодова ЛУНА


Допълнителни условия:

Рисунките трябва да бъдат придружени от Декларация за информирано съгласие от родител/настойник/попечител на участника, публикува по-долу. Всяка творба, изпратена за участие в изложбата, трябва да отговаря на следните изисквания:

Формат 30 см. / 30 см.
Техника – по избор
Не се допускат текст или надпис по самата рисунка. Темата на избраното хайку, имената и годините на детето, контакти на родител – име, телефон, имейл адрес и град следва да бъдат написани на гърба на творбата.
Всяка творба трябва да бъде изпратена на адрес – 1202 София, Индустриална N11, ет.8, за Димитрина Младенова. 
Краен срок за приемане на творбите – 15.03.2020 г.
Представянето на творбите в изложбата “Стълбица на щастието” ще бъде на 25 март, 2020 г. на 13-тия рожден ден на фондация “Искам бебе” в Ларгото, гр. София с партньорството на Районен исторически музей. От всички получени рисунки, ще бъдат селектирани няколко, които ще бъдат използвани за печатни материали на “Искам бебе” при реализирането на информационни или благотворителни инициативи на фондацията през 2020 г и 2021 г. Родителите на децата, чиито рисунки са селектирани за горепосоченото, ще бъдат информирани. Изложбата не е с конкурсен характер. Всички участници ще получат грамота за участие и малка награда.
 
За допълнителна информация:
Александра Велева – организатор и координатор на изложбата за фондация “Искам бебе” – тел. 0877 463 441
Димитрина Младенова – координатор на “Искам бебе”, отговарящ за получаването на детските рисунки – тел. 0898 597 271
 

*Организаторите запазват правото си да използват получените разработки за целите на изложбата “Стълбица на щастието”, както и за информационни или благотворителни кампании, или други публични активности, свързани с дейността на фондацията в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. 

Изтеглете тук декларацията: