Желаещите да кандидатстват за финансиране от общинските програми „Ин витро“ в Хасково и Търговище могат да подават документите си. Срокът за прием на заявления за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми от Търговище е 31 март, това съобщи координаторът на „Искам бебе“ за града Невена Стоянова. Тя уточни, че общинската комисия, която одобрява кандидатурите ще излезе с решение до средата на април, а втори прием на документи ще бъде обявен през септември.
 
През миналата година с помощта на фонд „Ин витро“ – Търговище са финансирани изследвания и процедури на 15 двойки, а за осемте години дейност на програмата, са родени 10 бебета.
 
Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, като списък с необходимите документи, е публикуван на сайта на община Търговище на адрес: 
 
До 30 април в деловодството в салона за административно обслужване в община Хасково ще приемат документите за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Информацията е на Антоанета Стефанова, координаторът на „Искам бебе“ за Хасково и Димитровград. Тя напомни, че гласуваният от общината бюджет за 2019 г. е 100 000 лв, а през миналата година 22 двойки са получили финансиране.
 
Допълнителна информация във връзка с приема на документи, можете да получите на тел. 038 603 445, а документите за кандидатстване да изтеглите тук: