Скъпи пациенти,

По-долу ще намерите линк към новата Заповед на министъра на здравеопазването (издадена днес, 21.04.2020 г.) по отношение на спиране на някои от дейностите по асистирана репродукция. Тъй като винаги сме разчитали на далновидния диалог с Министерството на здравеопазването и сме защитавали правата и законните интереси на всеки един пациент, от името на екипа на Фондация “ИСКАМ БЕБЕ” поискахме среща за изясняване на процедурите по асистирана репродукция за ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ, подлежащи на процедури по АРТ.

Благодарим на екипа на МЗ за проявеното разбиране за продължаване на лечението на жените с АМН под 1 и онкологично болните жени. За нас, обаче, е важно, да няма  пациенти които са извън заповедта на министъра и всички двойки, на които предстоят ин витро процедури, финансирани със средства от ЦАР, да имат възможност това да се случи максимално бързо след като се възстанови нормалния ход на живота ни. Защото за да има УТРЕ, трябва да ги има и нашите деца, нали?

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-ministr-izdade-zapoved-za-dejnostite-po/?fbclid=IwAR3sjBq62BwnSkxdITLR4bW7YYv_kOm3hIafHcCh33mS9_czhdE5tVUjWxM