Днес (27 март) стартира приемът на документи на желаещите да кандидатстват за финансиране на инвитро процедура в благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. Съвместната инициатива на младежите от Ротаракт клуб Велико Търново и фондация „Искам бебе“ се провежда за шеста поредна година в подкрепа на семейства от града, които се борят за бебе.

Документите (публикувани по-долу) за кандидатстване ще се приемат до 17 април (включително) на е-mail адрес: iskambebe_vtarnovo@iskambebe.bg. Изборът на печелившата двойка ще се проведе в рамките на две седмици след крайния срок на подаване на документите. Информация за дaтата на теглене на жребия ще бъде публикувана допълнително на сайтовете на организаторите на инициативата.

Сред критериите за кандидатстване в кампанията са двойката да не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (държавния фонд „Инвитро“) и поне единият партньор в двойката да е регистриран с постоянен адрес на територията на Община Велико Търново през последната една година.

2 390 лв. е дарената сума в тазгодишната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, събрана от традиционния благотворителен базар на Ротаракт клуб Велико Търново с продажба на цветя на 7 и 8 март. Средствата ще бъдат предоставени за лечението на избраната двойка.

Изтеглетете документите за кандидатстване и попълнени и сканирани ги изпратете на e-mail адрес iskambebe_vtarnovo@iskambebe.bg:

Заявление_2024

Декларация-лични-данни_2024

Декларация-мед.-статус_2024