На 5 октомври (петък) от 11.00 часа в сградата на Община Варна стартира националната кампания на фондация „Искам бебе“  – „РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ – НАША ОБЩА ГРИЖА“. Партньори на първото от поредицата събития са Община Варна, СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов” – Варна и Медицински университет – Варна.
 
Съинициатор на първото издание на кампанията във Варна е медицинският екип на СБАГАЛ (АГ) – Варна. Съвместно със специалистите по репродуктивно здраве и акушер-гинеколозите от болницата, започваме поредица от информационни беседи, целящи да дават навременна информация на двойките с репродуктивни проблеми в града и региона. За целта, всеки последен петък от месеца, на територията на АГ Варна ще се организират срещи със специалисти от цялата страна на тема „Ако бебето се бави“. Екипът на  фондация „Искам бебе“ ще осигури и допълнителни дискусии със специалисти, работещи в сферата на проблемното забременяване – психолози, диетолози, холистични медици и др.
В кампанията ще се включат също и студенти по медицина, с които заедно ще споделяме проблемите със зачеването при младите хора, за да може да се търси навреме помощ и специализирана информация.
 
На 5 октомври, от 18.00 ч., в АГ Варна ще се проведе първата среща с двойки с репродуктивни проблеми, на която ще присъстват и отговарят на въпроси: проф. Д-р Емил Ковачев – акушер-гинеколог и специалист по асистирана репродукция, Радина Велчева и Валентина Иванова от фондация „Искам бебе“, Катя Иванова – психолог.
 
На форума ще бъде даден отчет за работата на общинския фонд „Ин витро“ през последната година.
 
Екипът на фондация „Искам бебе“ подготвя следващи „спирки“ на инициативата в цялата страна, като целта е да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора у нас, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност след асистирана репродукция и адекватни грижи за новороденото.