Отпуснатият от община Варна бюджет за местния фонд “Ин витро” е в размер на сто хиляди лева и кандидатите вече могат да подават документите си в сградата на общината на гише “Здравеопазване”. Сформирана е специализирана комисия по заповед на кмета Иван Портних, която ще разглежда документите на кандидатстващите двойки, като на заседанията може да присъства представител на фондация “Искам бебе”. 
Предвиденото от община Варна финансиране ще покрива инсеминации, лапароскопии, хистероскопии и други скъпоструващи изследвания и процедури. Максималната сума отделена за лечението на една двойка е 2 000 лв.
Парите от общинския фонд ще се отпускат само на семейства с доказан стерилитет и след представяне на набор документи, посочени в сайта на община Варна – varna.bg, в раздел „Дирекции и дейности” – „Здравеопазване”. 
сн. varna.bg
  
Повече подробности вижте тук:
 
При възникнали въпроси, не се колебайте да се свържете с координаторите на “Искам бебе” в гр. Варна, чиито контакти можете да откриете в секцията “Координаторите на Искам бебе” или на картата с областните координатори.