Вчера, 7 юли, на тържествена церемония в “Триа Сити Център” в Бургас, чрез жребий бяха избрани две двойки, кандидатствали в кампанията, които ще получат финансиране за ин витро процедура.
 
Тегленето на печелившите беше в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков, координатора на “Искам бебе” за Бургас – Ваня Христова, представители на “Триа Сити Център”, нотариус и гости на събитието.
 
Теодора Димова и Николай Бубов са първата двойка, изтеглена от г-н Вълчо Чолаков, а малката ръчичка на едногодишната Никол Златева, която избра второто листче, донесе късмет на втората двойка – Елена Петкова и Любомир Христов. Двете избрани двойки получиха символичен чек със сумата от 5 000 лв.
 
“Благодаря на бизнеса, че подкрепя нашата мисия да има повече бургаски деца”, така нашият всеотдаен координатор и мама на 7 годишната Йоанна и 10 дневните близначки Ванеса и Зорница, изрази признателността си към партньорите на инициативата. Ваня пожела и поне две нови бургазлийчета да се родят с помощта на кампанията.
 
За периода на кампанията – от септември, 2016 г. до 1 юни, 2017 г., търговският център набираше средства чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на търговския център. 20% от стойността на стоките е дарена за каузата, като общата събрана сума е в размер на 10 000 лв.
 
Инициативата стартира по идея на фондация „Искам бебе“ и най-стария търговски център на Бургас – Триа Сити Център с цел да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми в Бургас.