Инициативата ще осигури допълнителни средства за ин витро процедури 
 
BILLA България и фондация „Искам бебе“ стартират съвместна кампания за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Тя е под мотото „За повече деца в България“ и стартира на 31 март 2016 г. BILLA добавя като част от асортимента си специални картички с артистичните композиции на известния детски фотограф Калина Арсова. 
 
Стойността на всяка картичка е 1,99 лв., а средствата от продажбата им ще бъдат използвани за финансирането на изследвания, ин витро процедури и здравни консултации на двойки с репродуктивни проблеми. След националната кампания в подкрепа на недоносените бебета миналата година, това е поредната инициатива за повече здрави деца в България, в която BILLA се включва.
 
„С този благотворителен проект BILLA застава зад българските семейства, които всеки ден се борят за свое дете. Искаме да дадем своя принос за тази социално значима кауза, защото вярваме, че децата са едно от най-големите богатства за всяко семейство и всяка страна“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.
 
По данни на Националния статистически институт през последните 13 години населението на България е намаляло с 9%. Според мащабно социологическо проучване над 145 000 български двойки имат репродуктивни проблеми, а инициативи като „За повече деца в България“ са от ключово значение за положителната промяна на тази статистика.
 
 
Благотворителната инициатива на BILLA България и фондация „Искам бебе“ е дългосрочна, като картичките могат да бъдат закупени в търговската мрежа на BILLA в цялата страна.