bebe bebe bebe bebe bebe bebeСтарт на кандидатстването в кампанията на BILLA България Заявленията на желаещите да получат финансиране двойки ще се приемат за периода 07 август - 01 септември   За втора поредна BILLA България избра да подкрепи каузата на "Искам бебе" и да помогне да се родят повече деца в България. След миналогодишната успешна инициатива под мотото „За повече деца в България“, с която BILLA България финансира ин витро процедури на 6 двойки, тази година новата съвместна кампания "Да помогнем заедно" ще даде шанс на 4 двойки да сбъднат мечтата  си за бебе.   За периода 1 юни – 31 юли 2017 г. по 1 стотинка от всеки закупен продукт с марка BILLA беше отделяна за благотворителната и..

Стартира проектът „Надежда пътува“ На 18 август (петък) от 17:00 ч. фондация „Искам бебе“, заедно с фондация „Майки за донорството“ и специалисти на ин витро център „Надежда репродуктив – София“, ще участва в информационна среща във Видин. На събитието пациенти, специалисти по репродуктивна медицина и представители на пациентските организации ще имат възможност да обменят опит, знания и идеи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Мястото на информационната среща ще бъде уточнено допълнително.   Информационната среща е част от тридневната инициатива „Надежда пътува“, организирана от най-големия ин витро център в България „Надежда Репродуктив - София“..

"Искам бебе" сп. BETTY Моята аптека, април 2017, бр. 35   "Когато гледате тази прекрасна бъдеща майка едва ли подозирате колко тежък е бил пътят й до заветната бременност. Защото Мария Янева е една от жените, които са се преборили с проблема на нашето време – безплодието. Тя е едно от момичетата на фондация „Искам бебе“, днес - нейн управител. И това е нейна кауза."   Интервю на Олга Георгиева с Мария Янева - Председател на фондация "Искам бебе" Снимки: корица – Калина Арсова   През 2007 г. Радина Велчева, също като своя кауза, основава Фондация „Искам бебе“. За изминалите 10 години заедно със своя екип у..

Становище на Искам бебе и Майки за донорството ДО: Д-Р СТ. ХАСЪРДЖИЕВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НПО   Копие: ДО УС НА НПО   Уважаеми д-р Хасърджиев,   Обръщаме се към Вас от името на фондация „Искам бебе” и фондация „Майки за донорството” - неправителствените организации, работещи от години в сферата на защита правата на хората с репродуктивни проблеми и майките – донори на репродуктивен материал, за да изразим категоричното си несъгласие с изявлението на г-жа Мариана Александрова, управител на сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром”, член на управляваната от Вас Националната пациентска организация. Поводът е дадената пресконференция на ..

Финалът на кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно" е на 7 юли Благотворителната инициатива на "Искам бебе" и Триа Сити Център ще помогне на две семейства от Бургас да сбъднат мечтата си за бебе   На 7 юли е финалът на кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно - За повече детски усмивки", която ще подкрепи две двойки от Бургас по пътя им към мечтаното бебе. Новината съобщи координаторът на "Искам бебе" за града - Ваня Христова.    Специалното събитие, на което ще бъдат определени печелившите двойки, започва в 18.00 часа в Триа Сити Център в Бургас. В присъствието на координатора на "Искам бебе", представител на търговския център, нотариус и официални гости на събитието, чрез жребий..

Как вече 10 години сбъдваме мечти сп. Pregnancy Diary, зима 2016 - 2017 Фондация „Искам бебе” е пациентска организация, която вече почти 10 години помага на двойки с репродуктивни проблеми, защитава техните интереси, работи за промяна на обществените нагласи към хората с проблемно забременяване. "Искам бебе" е и своеобразна връзка между двойките, борещи се за дете и държавните и общински институции, бизнеса, медиите, лекарите и обществото. Защото безплодието е не само медицински проблем, а и социален. Не случайно в последните години все повече хора се обръщат към нас както с молба за информация или финансова помощ, така и за да ни подкрепят.    ..

Искам бебе