bebe bebe bebe bebe bebe bebeОще една спечелена битка на "Искам бебе" за пациентите Държавният фонд „Ин витро“ ще финансира съхраняването на генетичен материал на онкоболни жени, за да могат след лечението си, да запазят възможността да станат майки   Онкоболни жени до 35 години вече ще могат да съхраняват свой генетичен материал за ин витро процедури. Това ще позволи на следващ етап те да осъществят своето родителство. Това бе съобщено пред представители на медиите вчера (20.10.2017 г.) от зам. министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по време на брифинг в Министерството на здравеопазването с участието на Мария Янева, председател на фондация „Искам бебе“.    Предложението за отпуск..

Стартира проектът „Надежда пътува“ На 18 август (петък) от 17:00 ч. фондация „Искам бебе“, заедно с фондация „Майки за донорството“ и специалисти на ин витро център „Надежда репродуктив – София“, ще участва в информационна среща във Видин. На събитието пациенти, специалисти по репродуктивна медицина и представители на пациентските организации ще имат възможност да обменят опит, знания и идеи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Мястото на информационната среща ще бъде уточнено допълнително.   Информационната среща е част от тридневната инициатива „Надежда пътува“, организирана от най-големия ин витро център в България „Надежда Репродуктив - София“..

Фондът да покрива замразени яйцеклетки при рак Извън промените в постановлението за създаване на Центъра за асистирана репродукция (ЦАР), предложени от Министерството на здравеопазването, фондация "Искам бебе", подкрепена от други неправителствени организации, предлага още няколко допълнителните промени, които счита за съществени за пациентите, борещи се с репродуктивни проблеми. Конкретните предложения са изпратени в официално писмо до Министерски съвет, до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров и до заместника му д-р Мирослав Ненков. Здравният портал http://clinica.bg публикува текста на писмото и можете да го видите по-долу:   https:..

Християн и Ивелина подкрепят каузата на "Искам бебе" Младото семейство ще подпомогне лечението на двойка с репродуктивни проблеми     Вместо да носят цветя, гостите на сватбата на Християн и Ивелина Стоянови слагат сумата, предвидена за букет за тържеството, в специално определена от младоженците "кутия за цветя". Такова е желанието на сем. Стоянови, което те споделят с близките си още в сватбената покана с идеята да помогнат на двойка, бореща се за бебе. Така вместо празнични букети, на партито им в края на юли, те получават от приятелите си пари, с които да направят дарение. Общата събрана сума е в размер на 1 000 лв., с която Християн и Ивелина ще подп..

Финалът на кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно" е на 7 юли Благотворителната инициатива на "Искам бебе" и Триа Сити Център ще помогне на две семейства от Бургас да сбъднат мечтата си за бебе   На 7 юли е финалът на кампанията "Аз и Ти ЗаЕдно - За повече детски усмивки", която ще подкрепи две двойки от Бургас по пътя им към мечтаното бебе. Новината съобщи координаторът на "Искам бебе" за града - Ваня Христова.    Специалното събитие, на което ще бъдат определени печелившите двойки, започва в 18.00 часа в Триа Сити Център в Бургас. В присъствието на координатора на "Искам бебе", представител на търговския център, нотариус и официални гости на събитието, чрез жребий..

Контролът при ин витро зависи най-вече от пациентите http://clinica.bg http://goo.gl/rCAJhS 05.09.2017 г.   Интервю на Слава Аначкова с Мария Янева, председател на "Искам бебе" Ще настояваме да се финансира замразяването на яйцеклетки на онкоболни, категорична е Мария Янева от „Искам бебе   От 3 на 4 да се увеличат безплатните ин витро опити и държавата да поема 4 трансфера със замразени ембриони. Това са част от промените, които Министерство на здравеопазването предложи пред седмица. До тях се стигна след като кабинетът „Борисов 3" се ангажира финансирането за двойките да с репродуктивни промени да е без лимит. Отговарят ли промените на очаквания..

Искам бебе