Хасково - област 
Мария Иванова - координатор за гр. Свиленград
 
тел.: 0883 900 011, e-mail: mariya.k.ivanova@abv.bg

Рожден ден: 27 ноември, 1979 г.
 
Моето семейство: Моето семейство е щастливо. Нашата малка, голяма Надежда го кара да се чувства така.
 
С какво се занимавам: Продавам вино и се радвам на дъщеря си.
 
Хоби: Всичко, което ме кара да се чувствам жива.
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе": "Искам бебе" ми показа, че животът е хубав и трябва да му се наслаждаваме, въпреки кръста, който се налага да носим. Искам бебе беше до мен в труден момент от живота ми. На Искам бебе дължа най-голямата си радост. Чувството е прекрасно, когато си част от тези хора. Прекрасно е когато  виждаш щастието в очите на всяко едно семейство постигнало успех, прекрасно е, когато видиш усмивката на дълго чакано бебе. Чувстваш се жив!
 
Моята мечта: На моята най-голяма сбъдната мечта всяка вечер пея най-нежните приспивни песни, всеки ден се радвам на усмивката й.

 
Антоанета Стефанова - координатор за гр. Хасково и гр. Димитровград
 
тел.: 0879 099 428, e-mail: toni_nikolova72@abv.bg
Рожден ден: 07 март
 
Моето семейство: Благословена съм с голямо семейство, но най-много се радвам на моята племенница Ана Мария.
 
С какво се занимавам: В момента сме в сладка подготовка за посрещането на нашата първа рожба. 9-ти щастлив опит ин витро!
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Преди 9 години Бог ме срещна с човека, който е моя опора, тих пристан, вяра, надежда и любов... Валери, моят съпруг. Още в началото на нашата връзка бяхме честни и откровени един с друг и знаехме, че за да бъдем родители един ден, ще е трудно. Но не бяхме подготвени за онова, което ни очакваше. Девет опита ин витро, един спонтанен аборт, реки от сълзи, много болка и тъга... до сега! Вече всичко е история и ние сме от щастливците, които сбъднаха мечтата си. На финалната права сме, в очакване на първата среща с нашия първороден син! Всяко стъпчица си заслужаваше... А и по трудния път срещнах прекрасни момичета, борещи се като мен за рожба, с които започна едно силно приятелство. А и открих второто си голямо семейство - Искам Бебе! С тях познах силата да се изправяш, научих се да забравям за своите сълзи, за да избърша тези на жената срещу мен... разбрах, че не съм сама! И успях да променя съдбата си благодарение на Искам бебе и подкрепата на момичетата от Майки за Донорството! Открих своите сестри и познах моята кауза в тяхната - да сбъднем мечтата си и да предадем нататък!
 
Моята мечта: Да родя здраво детенце, да успеем да го отгледаме и възпитаме да е добър човек! И се моля, и мечтая всяка жена да има силата и търпението да сбъдне мечтата си, като гушне своята рожба! Мечтата ми е една - да се раждат желани деца!

 
Деница Сталева - координатор за гр. Харманли, обл. Хасково
 
тел.: 0887 703 713, e-mail: denistaleva@abv.bg
07.03.2019
 
"Порастваме заедно" гостува в Димитровград на 7 март
 
Кампанията на фондация "Искам бебе" - "Порастваме заедно", с която координаторите ни в цялата страна празнуват рождените си дни благотворително, в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, днес гостува в Димитровград. Поводът е рожденият ден на Антоанета Стефанова, координатор на фондацията в града. 
 
Както във всички организирани до момента партита част от кампанията, така и днес, гостите на Тони, вместо цветя и подаръци, ще дарят парите, предвидени за тях, в специална кутия.
 
Събраната сума ще бъде предоставена на фондация "Искам бебе" в подкрепа на лечението на двойка с репродуктивни проблеми от Димитровград.
 

На Тони от сърце желаем здраве, любов и безкрайно щастие с прекрасното й семейство! Весел празник!

сн. Тони Стефанова, личен архив


31.05.2018
 
Прием на документи за фонд "Ин витро" във Велинград 
 
Община Свиленград приема документи на желаещи да кандидатстват за финансиране на лечението си двойки с репродуктивни проблеми от региона. Това съобщи координаторът ни за града - Мария Иванова. Правилникът с критериите за кандидатстване са поместени в сайта на Общината:
 
 

За допълнителна информация, можете да се свържете с Мария Иванова на тел.: 0883 900 011.

сн. Мария Иванова, координатор на "Искам бебе" за Свиленград (личен архив)


01.12.2017

 
Искам бебе“ на коледния благотворителен базар в Хасково
 
Каузата на предстоящия коледен благотворителен базар в Хасково, организиран от областния управител - г-н Станислав Дечев, ще е тази на фондация „Искам бебе“ – „За повече деца на България“.
 
Съвместната благотворителна инициатива е по идея на областния управител на Хасково и на координатора ни за града Тони Стефанова, а събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от региона. Новината съобщи коориднаторът ни Тони Стефанова. Тя уточни, че избраните дати за базара са 13, 14 и 15 декември, а мястото на провеждане - сградата на Областната администрация в Хасково.
 
Областният управител кани всички местни училища да се включат в инициативата с ръчно изработени коледни сувенири. Всички желаещи да участват с дарение на свои творения в благотворителния базар, могат да го направят на имейл: oblast@hs.government.bg, до 17 часа на 8 декември.

11.11.2017
 
10 години „За едно дете повече“ в Свиленград
 
Юбилейното издание на кампанията в подкрепа на двойки, борещи се за бебе, ще бъде отбелязано със седмица на благотворителните инициативи
 
Превърналата се в традиция благотворителна инициатива на „Искам бебе“ в Свиленград - „За едно дете повече“ тази година ще отбележи своето десето издание. Ежегодно, в навечерието на празника на християнското семейство, който се чества на 21 ноември, „Искам бебе“, в партньорство с дългогодишните си приятели и съмишленици от читалище „Просвета-1870“ и духов оркестър „Костадин Манов“, организират благотворително събитие в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград.
 
Традиционно инициативата включва благотворителен базар с ръчно изработени от доброволци на „Искам бебе“ различни предмети и аксесоари, дискусии на теми, свързани с репродуктивното здраве и на финала, концерт на духов оркестър „Костадин Манов“, който превръща събитието в истински празник.
 
Тази година, по случай юбилейното издание, организаторите на кампанията са предвидили специална програма, която продължава в рамките на Седмица на благотворителните инициативи от 14 до 21 ноември и под надслов „10 ГОДИНИ „ЗА ЕДНО ДЕТЕ ПОВЕЧЕ“.
 
Вижте пълната програма по дни:
     
14.11.2017 г. - 17.30 ч., фоайето на НЧ "Просвета- 1870" - Откриване на юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на благотворителната инициатива;
 
16.11.2017 г. - 18.00 ч., салона на НЧ "Просвета- 1870" - Благотворително представление на спектакъла "ЙЕРМА" на Университетски театър "Нов български университет" с участието на Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов;
 
19.11.2017 г. - 17:00 ч., детски парти- център "Бонболандия"- Детско благотворително парти;
 
20.11.2017 г. - 17.30 ч., църквата "Св. Живоприемний източник" - Отслужване на Молитва за чадородие;
 
21.11.2017 г. - 17.00 ч. - фоайето на НЧ "Просвета- 1870"- Благотворителен базар
                         17.30 ч. - Информационен модул
                     18.30 ч. - Благотворителен концерт на Духов оркестър „Костадин Манов” със специалното участие на Надя Казакова и Милко Калайджиев.
 
Всички събрани средства от благотворителните инициативи ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. 
20.11.2016
 
"За едно дете повече" в Свиленград събра 5 280 лв. за двойки от региона
 
За 9-та поредна година традиционната благотворителна инициатива на "Искам бебе" в Свиленград - "За едно дете повече" се превърна в истински празник за гостите и приятели на каузата, дошли в читалище "Просвета -1870". Събитието, което се провежда по случай Деня на християнското семейство, започна с благотворителен базар с ръчно изработени бижута, аксесоари и много други творения, част от които специално създадени от доброволци на фондацията.
 
Събраните от продажбата им средства и даренията, направени в рамките на благотворителната инициатива, са 5 280 лв. Те ще бъдат дарени за лечението на 7 двойки с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона. Както винаги досега, програмата завърши с концерта на нашите прекрасни приятели от духов оркестър "Костадин Манов".
 
Благодарим ви, че отново бяхме заедно и обединени около каузата да има повече деца!
10.11.2016
 
"За едно дете повече" в Свиленград на 18 ноември
 
За 9-та поредна година благотворителната инициатива ще подкрепи двойки с репродуктивни проблеми от региона
 
Станалата вече традиционна благотворителна инициатива на "Искам бебе" в Свиленград - "За едно дете повече" и тази година ще се проведе в навечерието на празника на християнското семейство - на 18 ноември. Домакин на събитието отново ще са нашите дългогодишни приятели от читалище "Просвета -1870".
 
Както винаги досега, събитието ще стартира с благотворителения базар, превърнал се в запазена марка на "Искам бебе" с ръчно изработените бижута и аксесоари, специално направени от доброволци на фондацията. Събраните от продажбите на базара средства ще бъдат дарени за подпомагане лечението на семейства, борещи се за дете от Свиленград и региона. 
 
Програмата включва и информационен модул, който ще запознае присъстващите двойки с възможностите на местния фонд "Ин витро". По традиция вечерта ще завърши с благотворителен концерт на духовия оркестър "Костадин Манов" и приятели.
 
Вижте програмата по часове:
16:00 - Благотворителен базар;
17:00 - Информационен модул с възможностите на Общинска програма за подпомагане лечението на безплодие на двойки от Община Свиленград;
18:30 - Благотворителен концерт на духов оркестър "Костадин Манов" и приятели.
​25.04.2016
 
Ученици от Хасково подкрепят „Искам бебе“
 
Дванадесетокласниците от хасковската езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ ще бъдат на изпращането си с тениски на „Искам бебе“, за да помогнат да се родят още деца в България 
 
Учениците от випуск 2016 от хасковската езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров" единодушно взимат решение да се откажат от тоалетите за изпращането си в училище и да дарят средствата предвидени за тях за каузата на фондация „Искам бебе“. Новината за идеята на абитуриентите ни съобщи ученичката Ивелина Чоева, която се свърза с офиса на фондацията по телефона. Момичето ни разказа, че всички завършващи тази пролет, общо двеста ученици от гимназията, ще бъдат на изпращането на 13 май със специални тениски с послание в подкрепа на каузата на „Искам бебе“.
 
След среща на представители на фондацията с бъдещите абитуриенти, беше уточнен и дизайнът на тениските, който ще бъде направен от творческия тандем – дизайнерката Цветослава Кунова и Александра Коцева – Туши (нашата Алекс). Ангелско крило и сърце ще бъдат символите отпечатани на тениските, с които учениците ще носят посланието на "Искам бебе". 
 
Момичетата и момчетата от езиковата гимназия в Хасково изявиха желание да продължат да подкрепят каузата на фондацията и след като завършат училище. Идеята е това да се осъществи чрез създадения от младежите в "Искам бебе" клуб "Angel's hearts", който да провежда свои активности в подкрепата на каузата ни. Координатор на  Angel's hearts в "Искам бебе" е прекрасната Невсе Люманкова - Неси.
19.12.2015 
 
Благотворителен базар "Дари рождество" в Димитровград
 
За трета поредна година фондация "Искам бебе" организира Коледен благотворителен базар в Димитровград в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от града и региона. Тази година щандовете с ръчно направени изделия от нашите доброволци ще бъдеат разположени пред аптека "Д-р Господинови" на бул. "3-ти март" № 2 , от 10.00ч до 16.00ч на 19.12.2015г. / събота / и в същите часове на 20.12.2015г. / неделя /.
С нас ще са децата от еко ателие "Арт Атак" към ОП ДМЦ, с ръководител Светла Билярска. Всички те учавстват с ръчно изработени сувенири, в подкрепа на каузата "Да се роди още едно дете!" 
 
Изказваме специални благодарности на г-жа Катя Панева за съдействието и подкрепата, на г-жа Светла Билярска, за това, че с децата изразяват своята съпричастност, на Ани /фирма "Веранис"/ за дареното лично време и добротата, с която ни зарежда винаги! 
 
Благодарим от сърце и на всички, които от няколко години подкрепяте, помагате и дарявате надежда на жените, борещи се да чуят най-милата думичка - МАМО!
 
Можете да ни подкрепите и чрез дарение по банковата сметка на фондация "Искам бебе":
 
СИБАНК 
IBAN : BG 39 BUIB 9888 10 99 16 32 00 
Фондация "Искам бебе"
Основание : Димитровград
 
Чудеса се случват не само по Коледа, но на Коледа можем да дадем начало на чудесата, които чакат да се сбъднат!
 
Нека направим път на надеждата, за да стигне там, където имат нужда от нея!
 
Ще ви очакваме!
20.11.2015
 
"За едно дете повече" на 20 ноември в Свиленград
 
И тази година в навечерието на празника на християнското семейство "Искам бебе" и читалище "Просвета -1870" ще помогнат за сбъдването на мечтата за бебе на семейства от региона 
 
Започна подготовката на едно от най-големите и вълнуващи събития на "Искам бебе" - благотворителната инициатива "За едно дете повече" в Свиленград. За наша голяма радост, заедно с прекрасните ни приятели от читалище "Просвета - 1870" и духов оркестър "Костадин Манов", успяхме да превърнем събитието в традиция.
И тази година, в навечерието на празника на християнското семейство, на 20 ноември, отново ще сме заедно, за да помогнем за сбъдването на най-съкровената мечта за рожба. Стартираме с традиционния ни благотворителен базар с ръчно направени бижута и аксесоари, изработени специално за каузата ни от доброволци и съмишленици на "Искам бебе“.
Тази година акцентът в информационния модул ще е бременността. Д-р Марина Михова -специалист по пренатална диагностика от МБАЛ за женско здраве „Надежда и Мартин Бориславов, ръководител на социален проект „Майка навреме“ ще дискутират темата и ще отговарят на въпроси за това как да стигнем до успешния финал и защо не трябва да отлагаме бременността.
Както всяка година, събитието ще завърши с благотворителния концерт на страхотните момчета от духов оркестър „Костадин Манов” и приятели.
 
Вижте пълната програма на 20 ноември в читалище "Просвета - 1870" в Свиленград:
15.00 ч. - Начало на благотворителния базар
16:00 ч.  – Информационен модул: 
I. "Помощ аз съм бременна" – д-р Марина Михова -  специалист пренатална диагностика в МБАЛ за женско здраве „Надежда“ с включени основни теми:
- Хранене, спорт, ежедневие:
- Витамини и хранителни добавки;
- Вредни навици;
- Тегловен прираст;
- Секс и бременност – опасно ли е?
- Пътуване и бременност;
-  Необходими ултразвукови прегледи – какво да очакваме и какво трябва да изискваме;
- Установяване на бременност;
- Ранна фетална морфология – 11-13 г .с. - "Ако нещо не е наред?";
- Преглед в 16-18 г. с.;
- Помощ! Амниоцентеза?
- Маточна шийка – кога, как и защо? Серклаж?
- Преглед на фетална анатомия;
- Преглед между 28 – 32 г. с.;
- Преглед между 36-38 г., планиране на раждане
 
II. Социален проект „Майка навреме“ – Мартин Бориславов, ръководител на социален проект "Майка навреме"
- Колко е часът според твоето тяло?
- Някога на 25 беше късно, днес на 35 е рано. Защо жените раждат по-късно?
 
Всички събрани средства от благотворителните инициативи ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.
Покани за събитието може да закупите от читалището. Може да подкрепите нашата кауза и като предоставите за благотворителния базар ръчно изработени сувенири, детски принадлежности, бижута или други интересни аксесоари.
Очакваме Ви!

12.08.2015
 
Стартира приемът на документи по фонд "Ин витро" в Димитровград
 
Кандидатстващите двойки за отпускане на финансиране от общинския фонд "Ин витро" в Димитровград вече могат да подават документите си в местната администрация като срокът, с който разполагат е до 15 септември. Предвиденият от общината бюджет се разпределя според условията на приетия правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. След гласувана допълнителна промяна в правилника, за финансиране могат да кандидатстват и бременни жени с автоимунни заболявания, чието навременно лечение може да избегне усложнения и да спомогне за нормалното износване на плода, и раждането на здраво дете. 
 
Критериите за финансово подпомагане на нуждаещите се, както и необходимите документи, могат да се видят на сайта на Община Димитровград, в раздел "Дейности и услуги": 
 
Попълнените документи се внасят на гише No 1 в сградата на общинската адиминстрация на първи етаж.
За допълнителна информация, желаещите да кандидатстват, могат да се обръщат и към координатора на  "Искам бебе" за Димитровград - Антоанета Стеафонова, тел.: 0884 891 277, e-mail: toni_nikolova72@abv.bg.
 
06.08.2015
 
"Ден на доброто" в Димитровград
 
Лято е, всичко е по-светло, по-топло, по-истинско и надеждата, че най-хубавото предстои, се ражда в сърцата ни!
Приятели, на 8 август ще ви очакваме в Димитровград, за да сбъднем един истински празник на Доброто. 
"Ден на доброто" ще събере приятели и съмишленици в името на новия живот и това да се раждат повече деца - искани, обичани, жадувани.
 
Започваме с молитва - в храма "Св. Димитър" от 10:30 ч. ще бъде отслужен молебен за всички чакани и родени бебенца.
От 11.00 ч. предстои среща с Ради Велчева, председател на фондация "Искам бебе", Мариела, Вики и Валя от фондация "Майки за донорството", Краси Иванова - психолог към фондация "Искам бебе", Мария Георгиева - психолог и Екатерина Атанасова - социален работник към Център за обществена подкрепа в Община Димитровград, Даниела Русева - йога инструктор, Мариана Тодорова - "Домашно сладкотворчество", Велина и Даниел - био магазин "Нова Земя".
 
От 17.00 часа организираме разходка до с. Каснаково, където ще се проведе традиционния ни базар "Ангелска ЧУДОтворителница", а маг Theos Magic Show ще ни накара да повярваме в магията, с фокуси за малки и големи.

Отново с нас ще бъдат момчетата с големи сърца от мотоклуб "Викингите", които за пореден път подкрепят нашата кауза в Димитровград. И разбира се - още изненади...Очакваме ВИ!


11.11.2014
 
"Празник на