Бургас - Ваня ХристоваМожете да се свържете с Ваня на:
 
тел.: 0887 823 059, e-mail: slantze37@abv.bg

20.01.2018 г.

Достойно признание за Ваня Христова в класацията за „Личност на годината“

 

Горди сме, че Ваня Христова, координатор на „Искам бебе“ в Бургас защити достойно каузата ни - "За повече деца на България". След 25 години следване на мечтата си за бебе, днес Ваня е вдъхновителка на стотици хиляди семейства в борбата им за дете, тъй като вече е мама на 3 дъщери. 
 
"Тепърва, обаче, ни чака много работа в Бургас и съм горда, че бях рамо до рамо с победителката, д-р Томова, човек с огромно сърце" - сподели Ваня по време на церемонията за „Личност на годината“, която се проведе на 19 януари в Гранд хотел и СПА Приморец в Бургас.
Инициативата, която ежегодно отличава приноса към обществото на отделни личности, е на бургаския новинарски сайт Флагман.  
 
Ваня Христова получи номинация, заедно с още осем други обществени личности.

 

15.01.2018 

Ваня Христова с номинация за „Личност на годината“ в Бургас

 

Коориднаторът на „Искам бебе“ за Бургас Ваня Христова е номинирана  за „Личност на годината“ в ежегодната инициатива на бургаския новинарски сайт Флагман, която отличава обществени личности.
 
Ваня се присъединява към екипа на „Искам бебе“ скоро след основаването на фондацията и е един от първите координатори на организацията, работещи активно в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в региона, в който живее.
Благодарение на активната й и ползотворна работа с Община Бургас, Ваня помага за създаването на местния фонд „Ин витро“ с чиято подкрепа са родени над 200 бебета.
 
Заедно със сбъдването на голямата мечта, за което Ваня помага на много бургаски семейства, тя се радва и на сбъдването на своята собствена – трите й прекрасни дъщери - каката Йоанна и близначките Ванеса и Зорница, които се родиха през лятото на 2017 г. 
 
Ваня е една от общо деветимата номинарани обществени личности, а официалната церемонията по награждаването на „Личност на годината 2017” ще се проведе на 19 януари в Голямата зала на Гранд хотел и СПА Приморец.
 
Тук можете да подкрепите Ваня:
 

"Аз и Ти ЗаЕдно" за двойките с репродуктивни проблеми

В Бургас стартира 9-месечна благотворителна кампания, която ще събира средства за двойки с поне един неуспешен опит ин витро
 
"Аз и Ти ЗаЕдно" е съвместна благотворителна кампания на Фондация "Искам бебе" и "Триа Сити Център" в партньорство със звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас. Целта на инициативата е да събере средства, които да бъдат предоставени в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от Бургас и региона.
 
Под мотото "За повече детски усмивки", кампанията ще продължи 9 месеца, като 20% от стойността на продажбите в търговския център ще бъдат отделяни в помощ на двойките, борещи се за бебе. Стоките, които участват в благотворителната кампания ще бъдат маркирани със специални етикети. Средствата, събрани до 1 юни 2017 г., ще бъдат разпределени за ин витро процедури под формата на ваучери от 5 000 лв. Това обясниха организаторите на пресконференция тази сутрин, на която беше дадено началото на съвместната инициатива. В събитието взеха участие координаторът на "Искам бебе" за Бургас - Ваня Христова, Теодора Златева от "Триа Сити Център", началникът на родилно отделение в УМБАЛ Бургас д-р Антонио Душепеев, което е част от звеното по асистирана репродукция и председателят  на комисията към Общински съвет Бургас за финансово подпомагане на процедури ин витро - д-р Бойко Миразчийски. 
 
След 1 юни 2017 г. в продължение на месец ще се събират кандидатурите на желаещи двойки. Критериите към тях са да са жители на Област Бургас, да имат поне един неуспешен опит ин витро и жената да е на възраст под 43 години.  
Броят на печелившите ще бъде обявен в края на кампанията, когато станат ясни резултатите от набраните средства. Двойките, които са кандидатствали за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на "Искам бебе“ и представител на "Триа Сити Център". Печелившите ще имат право сами да посочат медицинския център, в който да бъде извършена ин витро процедурата в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.
18.10.2014 г.

"Искам бебе" празнува 7-ми рожден ден в Бургас

На 18-ти октомври фондация "Искам бебе" ще отбележи седмата си годишнина в Бургас. Празничният ден започва в 11.30 часа с пресконференция в залата на община Бургас. Следобедът ще премине в срещи между представители на "Искам бебе" и бъдещи родители, които имат нужда от консултации и повече информация, свързана с лечението на репродуктивни проблеми.

В 17.00 часа стартира благотворителен базар в Културен дом на НХК. На същото място в 18.00 часа започва постановката "Йерма" на актьорите от Университетски театър НБУ. Спектакълът "Йерма" от Федерико Гарсия Лорка, с режисьор Николай Младенов, в ролите Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов, ще се играе благотворително в подкрепа на каузата на "Искам бебе". Средствата от продажбата на билетите ще бъдат дарени на семейство от Бургас, което има нужда от донорски генетичен материл, за да сбъдне мечтата си за дете.
 

13.09.2014 г.

Стартира нова група за психологическа подкрепа в Бургас

Шеста поред група за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми стартира в Бургас. Програмата е изцяло финансирана от „Искам бебе”, а в групите могат да се включат жени, които в момента вървят по пътя към жадуваното дете или това им предстои.
 
Ще се проведат 12 срещи водени от психолога на „Искам бебе” в Бургас – Ана Михайлова. Посещенията в групите за емоционална подкрепа са напълно безплатни. По заявка се прави и индивидуално консултиране, както и консултиране на двойки на преференциални цени. Първата среща е организационна и ще се състои на 20.09.2014 г., в Бургас.
За допълнителни въпроси и уточняване на мястото и часа на срещата, може да се обръщате към координатора на "Искам бебе" за Бургас -  Ваня Христова на тел.0887 823 059 и към психолога -  Ана Михайлова на тел. 0888 708107.