Смолян - Мария КараивановаМожете да се свържете с Мария на:
 
тел. 0878 468 695 или e-mail: dyulgerova_1982@abv.bg
Рожден ден: 28 април, 1982 г.

Моето семейство: Малкият Таньо, тати Васко и аз - мама Мими – това е моето щастливо семейство!

С какво се занимавам: В момента все още съм в майчинство, но ми предстои след около 10 месеца да се върна на работа.
 
Хоби: Обичам да слушам „Металика” и да се забавлявам с приятели.
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе? Беше 2004 г., когато с Васко решихме да си имаме дете. След 1 година опити да забременея разбрахме, че това най-вероятно няма да стане по естествен път. През 2010 г. най-сетне намерихме нашата клиника, където след редица изследвания се установи проблема. След 2 неуспешни инсеминации пристъпихме към първата ин витро процедура на естествен цикъл, която беше неуспешна. След още една година (през 2012 г.) направихме втората ин витро процедура със стимулация, която за наше щастие беше успешна и през януари 2013 г. се сбъдна нашата най-съкровена мечта – роди се дългоочакваният ни син Таньо.
 
Моята мечта: Моята най-голяма мечта се осъществи – аз станах майка!!! Сега мечтая да помагам на всички, които все още се борят - да прегърнат своите рожби!
15.07.2016
 
"Искам бебе" на националния събор "Рожен" 
 
На 15, 16 и 17 юли за втора поредна година "Искам бебе" ще има благотворителен щанд и ще е част от магията на националния фолклорен събор "Рожен". Участието на фондацията в най-големия празник на Родопите е подкрепено от Община Смолян и Областна управа Смолян, и специално от кмета на Смолян Николай Мелемов, и областния управител Недялко Славов.
 
Пъстри и ръчно изработени, всички изделия на благотворителния щанд на "Искам бебе" са предоставени от доброволци, за да помогнат да се роди живот. Събраните от продажбата средства ще бъдат предоставени в помощ на двойки от Смолянска област, които се борят за свое дете.
 
Миналото лято националният Роженският събор беше възроден след 9-годишно прекъсване и събра над 300 хиляди души. Уникалните родопски каба гайди, кръшни хора и богата фолклорна програма под открито небе, ще са част от програмата на събитието и тази година.
 
Отново ще сме заедно, за да помогнем да се раждат повече деца в Родопите! Очакваме ви! 

20.04.2016
 
"Йерма" в Смолян
 
Спектакълът "Йерма" на испанския поет и драматург Федерико Гарсия Лорка ще се играе благотворително на 28 април (четвъртък) от 18 часа в зала 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян. Представлението гостува по покана на "Искам бебе", с подкрепата на Община Смолян и областния управител Недялко Славов. Режисьор на постановката, която разкрива трагедията на бездетната Йерма, е Николай Младенов, а в ролите са актьорите от театъра към НБУ - Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов. 
Покани за спектакъла можете да намерите на касата на театъра или от координатора на фондация “Искам бебе“ за Смолян - Мария Караиванова (тел. 0878 468 695). Всички приходи от тях ще бъдат използвани за финансиране лечението на двойки с репродуктивни проблеми от област Смолян.
 
За представлението:
Сюжетът на представлението ни отвежда в онези години на миналия век, когато родителите все още имат последната дума за кого да се венчаят децата им. Йерма, омъжена по волята на баща си, приема покорно бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, в името на това детето ѝ да осъществи нейните копнежи и неизживяни дни. Липсата на споделена любов с мъжа си и невъзможността да има дългоочакваната рожба, предизвикват Йерма да се изправи пред собствените си кошмари и съмнения, хиперболизирани до застрашителни размери, водещи до необратими действия. Йерма, разкъсвана от противоречия, се озовава в жестока битка срещу живите човешки трепети. Героите разголват човешката си същност както чрез преодоляване на външните прегради на консервативното общество, така и чрез преживяването на остри вътрешни конфликти. Желанието за постигане на абсолютното лично щастие и житейска реализация, въпреки канона на обществото, е основната линия на конфликта в спектакъла.
Спектакълът е смесица между живо актьорско присъствие и видео образи провокирани от сюрреалистичната естетика от началото на миналия век.

26.12.2014
 
Коледен благотворителен бал за повече жадувани бебета в Смолян
 
На 26 декември фондация „Искам бебе“ заедно с община Смолян, организира благотворително събитие с продажба на художествени произведения и ръчно направени продукти. Всеки, който иска да подкрепи семействата от Смолян, борещи се за дете, ще има възможност да закупи уникални произведения на изкуството, картини, скулптури и други предмети, дарени от приятели на каузата. Благотворителният базар ще се състои във фоайето на Родопски драматичнен театъра „Николай Хайтов” - Смолян от 16 до 20 часа. Събраните средства ще се разпределят между нуждаещи се от финансова подкрепа двойки с репродуктивни проблеми от община Смолян. 

В 18 часа ще започне и специалната празнична програма с гайди, песни, танци и много добро настроение. Входът е свободен. 

*автор на картината, специално предоставена за събитието - Анна Болгурова


20.11.2014
 
Община Смолян планира създаването на общински фонд "Ин витро"
 
След проведена среща с представители на фондация "Искам бебе" община Смолян предвижда създаването на местен фонд "Ин витро", който ще подпомага лечението на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Новината съобщи заместник-кметът на Смолян Марин Захариев.
 
Самият правилник, който регламентира отпускането на финансова помощ на нуждаещите се семейства ще бъде предложен на Общинския съвет от кмета Николай Мелемов. При провеждането на консултациите с местния парламент, ще се определи и бюджет, с който ще се финансира местния фонд.
В общинската програма за подпомагане на двойките с проблемно забременяване ще бъдат включени съветници, лекар и представител на „Искам бебе”.
 
Фондацията, заедно с община Смолян, планират около Коледа организирането на благотврително събитие в подкрепа на каузата на "Искам бебе.