София - Кремена МиленковаМожете да се свържете с Кремена на:                       

тел.: 0882 109 077 или e-mail: kremenamilenkova77@gmail.com


Рожден ден: 27 септември, 1977 г.

Моето семейство: Това сте вие, фондация "Искам бебе", както и любимите ми мъже - татко Кирил и малкият голям пакостник Йоан.

С какво се занимавам: Работя в Националната опера и балет, цигуларка съм.

Хоби: Обичам да пътувам в различни държави, да се запознавам с нови хора, да научавам нови неща, да се занимавам в Интернет, да се виждам с приятели... много приятни неща има на този свят.

Моята мечта: Обичам да мечтая, но съм убедена, че в днешния ден не може да се живее само с мечти. Всичко, постигнато от мен досега, наричам цели, които следвам докрай. Мечтая денонощието да има 28ч., за да мога да успявам с всичко, което искам и трябва да направя. Мечтая да няма жени с неосъществени мечти за дете, да няма наранени хора. Мечтая да виждам повече усмивки без повод. Мечтая да не спирам да мечтая!


Столична община с първата у нас донорска ин витро програма
 
31.01.2015
 
Предложението за програмата е на фондациите "Искам бебе" и "Майки за донорството"
 
Над 40 000 са двойките с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от генетичен материал, за да имат свое дете. Тази тревожна статистика е в основата на предложението на двете пациентски организации "Искам бебе" и "Майки за донорството" към Столична oбщина за създаване на съвместен проект за финансово подпомагане на двойките, които се борят с този проблем. Целта на програмата е да подкрепи от една страна семействата, които остават извън държавния фонд Ин Витро, тъй като той не покрива процедури с донорски яйцекелтки, а от друга и самите жени-донори. Предложението ще бъде внесено от заместник-кмета по здравеопазването д-р Антоанета Пейчева и председателя на столичната здравна комисия доц. Лилянда Еленкова, а СОС ще го разгледа през февруари.  
 
Общинската програма е съгласувана и с АГ специалисти, и експерти от комисията на Центъра за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването. Тя ще стартира с подпомагане на 10-20 двойки. Изискванията към тях ще са да са с доказана нужда от лечение на безплодие чрез асистирани репродуктивни техники, с непрекъснати здравни осигуровки, да нямат данъчни задължения към държавата и общината и да живеят в София поне от 3 г. Кандидатите трябва да декларират и че живеят на семейни начала, или да представят акт за граждански брак. Отпуснатата финансова помощ за всяка двойка ще е съобразена със сумата необходима за една инвитро процедура с донорски яйцеклетки, а кандидатстването ще може да се извършва веднъж годишно. 
 
Като част от проекта има предвидена и специална програма в подкрепа на жените-донори на яйцеклетки. Тя включва обучения и разяснителни кампании за етичното донорство.
Група за психологическа помощ в София
 
16.01.2014
 
Дългоочакваната безплатна група за психологическа помощ на двойки с репродуктивни проблеми в София стартира. Първата среща ще бъде на 28 януари, продължителността на целия курс е 3 месеца (общо 12 срещи), като всяка среща ще се провежда веднъж седмично с продължителност 3 часа.
 
Сформирането на групата в София е част от Програмата за за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни проблеми на фондация "Искам бебе".
 
За записвания и допълнителна информация - тел. 0882 46 10 46