Враца - ОбластПърволета Николова - координатор за гр. Враца
 
тел.: 0884 288 814 или e-mail: slava4@abv.bg
Рожден ден: 14 януари, 1980 г.

Моето семейство: Аз и моят съпруг.

С какво се занимавам: Управлявам собствен бизнес в сферата на финансите и финансовото планиране.

 
Хоби: Обичам да обикалям  и да опознавам нови кътчета както в нашата страна, така и в чужбина. Обичам да водя тренинги за мотивация и развитие на хората. Обичам да съчетавам природата и компанията на хора с добри сърца. 
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Всичко започна през 2011 г. когато със съпруга ми разбрахме, че имаме проблем със забременяването. Радина и нашата кръстница Петрана ни вдъхнаха кураж и тръгнахме по пътя на сбъдване на нашата мечта. Няколко години по-късно се случиха две случки, които ми показаха, че мога и имам сила да помагам за тази вълшебна кауза. Много бих искала да убедя всички общини във Врачанска област да създадат общински фондове в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми и се надявам с „Искам бебе“ да надскочим и най-смелите ни очаквания!
 
Моята мечта: Едната вече се сбъдна – да помагам и да правя добро! Другата надявам се скоро да се сбъдне – пълна къща с деца! 
 
Моята цел: Да накарам обществото да спре да се притеснява да споделя, че има проблем със забременяването. Кое е  по-добре -  да говорим открито и да вървим по правилния път или да се превърнем в опитни мишки, защото ни е срам? 
Здравка Гергова - координатор за гр. Козлодуй
 
тел. 0898 866 874
28.01.2016 г.
 
„Искам бебе“ и Община Враца на работна среща с експерти
 
Развитието на фондове "Ин Витро" на територията на Северозападна България беше основна тема на дискусията, събрала представители на пет общини в региона
 
На 22 януари по инициатива на координатора на "Искам бебе" за Враца - Първолета Николова и съвместно с екипа на Община Враца, се проведе работна среща, на която бяха обсъдени възможностите за развитие на местни фондове "Ин Витро". В дискусията взеха участие доброволци на "Искам бебе", кметът на Община Враца - Калин Каменов, заместник-кметът Петя Долапчиева, председатели на общински съвети и здравни комисии от общините Мездра, Криводол, Бяла Слатина и Оряхово.
 
Проведената среща е своеoбразен успешен старт на голям и амбициозен проект на "Искам бебе" на територията на Северозападна България. Целта, около която се обединиха просъстващите експерти и представители на местната власт е поетапното създаване на местни фондове "Ин Витро", финансирани от бюджета на общините. Към тях могат да кандидатстват двойки с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на сътоветната община и не покриват медицинските критерии на Център за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването.  
 
Фонд "Ин витро" във Враца съществува от 2014 г., като чрез него до момента е финансирано лечението на 15 двойки от региона.  В резултат на работата на фонда, една от подпомогнатите двойки вече се радва на своето дете.