Велико Търново - областВероника Михайлова - координатор за гр. Велико Търново

тел.: 0886 801 309, e-mail: veronika_michailova@abv.bg


Рожден ден: 15 декември, 1970 г. 
 
Моето семейство: Димо – съпруг, Михаил - син.
 
С какво се занимавам: Учител по образование, призвание и сърце.
 
Хоби: Пея, ръкоделствам по малко, чета хартиени книги, слушам хубава музика (без чалга във всичките ú езикови подвидове).
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Личната ми история ме доведе в екипа на „Искам бебе”. Искахме дете, но след като шест месеца не се получаваше по естествен път, обиколихме кабинети и във Варна, и във Велико Търново, стигнахме до Плевен, направихме изследвания – последва неуспешен опит ин витро, два дни рев и силно желание да се откажа. Чрез познати и близки до фондация „Искам бебе” заминах за София, където още след първия преглед беше назначена лапароскопия заради хидросалпингс. Нещата при втория опит бяха повече от обещаващи, но мама почина и аз не издържах. За третия опит помолих доктора да бъде и последен – уж на шега, но ето, че шегата е вече почти на две години. 
До края на дните си ще бъда благодарна на екипа на Фондацията, защото те осъществиха най-съкровеното ми желание – моя прекрасен син!
 
Моята мечта: Децата да се раждат с любов, да растат здрави, умни и уверени хора.

Николина Данаилова-Василева - координатор за гр. Павликени
 
тел.: 0888 011 757, e-mail: niki.danailova1977@abv.bg
Рожден дeн: 03 април, 1977 г.
 
Моето семейство: Аз и съпругът ми.
 
С какво се занимавам: Занимавах се с производство на рози, но в момента изцяло съм се отдала на борбата ми за най-ценното в живота - да чуя думичката "мамо" и да прегърна мечтаната рожбичка.
 
Хоби: Моето хоби са футболът и йогата.
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Никога не съм си и представяла, че животът ще ми сервира това - да се боря за рожба. Съвсем случайно срещнах моя лекар и без да знаем, че имаме проблем, решихме да го посетим просто за един преглед. След него се установи, че ще трябва да се борим, за да имаме дете и така тръгнахме по трънливия път.
 
Моята мечта: Аз имам много мечти, които всеки ден ме карат да бъда като волна пеперуда и усмивка да огрява лицето ми.
27.08.2016
 
Община Велико Търново подкрепя проекта "Дарителница"
 
На 25 август с 33 гласа, което е абсолютно мнозинство, общинските съветници във Велико Търново гласуваха "ЗА" в подкрепа на проекта "Дарителница" на фондация "ИСКАМ БЕБЕ" в старата столица. Новината съобщи координаторът на организацията за Велико Търново - Вероника Михайлова.
 
Напомняме ви, че Община Велико Търново, по предложение на кмета Даниел Панов, планираше да предостави безвъзмездно помещение в подкрепа на дейността на фондацията. За да стане факт предложението, трябваше да се гласува като официално решение на местните парламентаристи, което се случи на заседанието им в четвъртък. Обектът, предоставен от Общината за срок от 3 години, се намира на улица „Коздолуй” No 4. Помещението ще се използва за съхранение на дарени от доброволци и съмишленици на "Искам бебе" ръчно изработени предмети, които ще се предлагат на благотворителните ни базари. Същевременно събpaнитe cpeдcтвa oт блaгoтвopитeлни инициaтиви пoдпoмaгaт двoйки c peпpoдyктивни пpoблeми от ВеликоТърново и региона и oбeзпeчaвaт местните гpyпи зa eмoциoнaлнa пoдкpeпa, кoитo фoндaциятa реализира бeзплaтнo за участниците.
 
Благодарим на Община Велико Търново за подкрепата и доверието!