Велико Търново - областВероника Михайлова - координатор за гр. Велико Търново

тел.: 0886 801 309, e-mail: veronika_michailova@abv.bg


Рожден ден: 15 декември, 1970 г. 
 
Моето семейство: Димо – съпруг, Михаил - син.
 
С какво се занимавам: Учител по образование, призвание и сърце.
 
Хоби: Пея, ръкоделствам по малко, чета хартиени книги, слушам хубава музика (без чалга във всичките ú езикови подвидове).
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Личната ми история ме доведе в екипа на „Искам бебе”. Искахме дете, но след като шест месеца не се получаваше по естествен път, обиколихме кабинети и във Варна, и във Велико Търново, стигнахме до Плевен, направихме изследвания – последва неуспешен опит ин витро, два дни рев и силно желание да се откажа. Чрез познати и близки до фондация „Искам бебе” заминах за София, където още след първия преглед беше назначена лапароскопия заради хидросалпингс. Нещата при втория опит бяха повече от обещаващи, но мама почина и аз не издържах. За третия опит помолих доктора да бъде и последен – уж на шега, но ето, че шегата е вече почти на две години. 
До края на дните си ще бъда благодарна на екипа на Фондацията, защото те осъществиха най-съкровеното ми желание – моя прекрасен син!
 
Моята мечта: Децата да се раждат с любов, да растат здрави, умни и уверени хора.

Николина Данаилова-Василева - координатор за гр. Павликени
 
тел.: 0888 011 757, e-mail: niki.danailova1977@abv.bg
Рожден дeн: 03 април, 1977 г.
 
Моето семейство: Аз и съпругът ми.
 
С какво се занимавам: Занимавах се с производство на рози, но в момента изцяло съм се отдала на борбата ми за най-ценното в живота - да чуя думичката "мамо" и да прегърна мечтаната рожбичка.
 
Хоби: Моето хоби са футболът и йогата.
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Никога не съм си и представяла, че животът ще ми сервира това - да се боря за рожба. Съвсем случайно срещнах моя лекар и без да знаем, че имаме проблем, решихме да го посетим просто за един преглед. След него се установи, че ще трябва да се борим, за да имаме дете и така тръгнахме по трънливия път.
 
Моята мечта: Аз имам много мечти, които всеки ден ме карат да бъда като волна пеперуда и усмивка да огрява лицето ми.
09.12.2018
 
"Порастваме зедно" - на 17 декември във Велико Търново
 
Имаме удоволствието да ВИ поканим на предколедното ни събитие под надслов „Порастваме заедно“ във Велико Търново, с което на 17 декември ще отпразнуваме рождения ден на координатора на „Искам бебе“ в града – Вероника Михайлова и отново ще бъдем заедно, обединени за каузата да се раждат повече мечтани деца.
 
Събитието започва в 17.00 часа в ресторант „При Коксъна“ на ул. "Тодор Балина" 14 с информационна среща със специалисти по репродуктивна медицина, които ще отговарят на въпросите на присъстващите двойки. Предвидена е и дискусия, на която ще бъдат обсъдени резултатите от седемгодишната работа на местния фонд „Ин витро“, с помощта на който са родени бебета в 57 търновски семейства. 
 
В 19.00 часа на същото място продължаваме с парти за рождения ден на координатора ни Вероника Михайлова. Вместо да носят цветя и подаръци, тя моли гостите си да подкрепят каузата на „Искам бебе“ с дарение в специалната кутия, разположена на входа на ресторанта. 
 
Поканите за събитието са изработени от ученици от ОУ „Христо Смирненски“, с. Водолей, Община Велико Търново.
 
ОЧАКВАМЕ ВИ!
01.12.2017
 
„Ангелска ЧУДОтворителница“ ще гостува във Велико Търново 
 
Традиционният благотворителен базар на „Искам бебе“ – „Ангелска ЧУДОтворителница“ отново ще гостува във Велико Търново в навечерието на коледните празници.
 
На 10 и 11 декември в парк „Марно поле“ (социалната къщичка) на благотворителния щанд на „Искам бебе“ и тази година ще откриете специалните ни ръчно изработени коледни подаръци и различни аксесоари, дарени от доброволци на фондацията. Всеки, който закупи от тях или просто дари сума в кутията ни, ще помогне да се родят още мечтани бебета.
 
Събраните средства от базара, ще бъдат дарени в подкрепа на двойка с репродуктивни затруднения от община Велико Търново.
 
Очакваме ВИ!
 
Изказваме специални благодарности на нашите доброволци от цялата страна, които вложиха сърце и душа и помогнаха за това и тази година "Ангелската ЧУДОтворителница" да гостува във Велико Търново:
 
Ирина Янкова, Елена Червенкова, Десислава Йорданова, Краси Драганова, Надежда Маринова, Росица Петрова, Бояна Койнова, Валентин Червенков, Александра Димова, Цветелин Илчев, Галина Георгиева - всички те от Велико Търново, Пенка Виткова от Горна Оряховица, Мария Илиева, Десислава Гидолова, Саша Петрова от Русе, София Христозова и Вера Вулджева (член на УС на "Искам бебе") от Пловдив, Радина Велчева (основател на фондация "Искам бебе"), Невсе Люманкова, Александра Велева (член на УС на "Искам бебе"), Цецка Александрова от София, Валентина Иванова - координатор на "Искам бебе" за Варна, както и децата от група "Любознайко" на ЦДГ "Пламъче", гр. Дебелец.

27.08.2016

 
Община Велико Търново подкрепя проекта "Дарителница"
 
На 25 август с 33 гласа, което е абсолютно мнозинство, общинските съветници във Велико Търново гласуваха "ЗА" в подкрепа на проекта "Дарителница" на фондация "ИСКАМ БЕБЕ" в старата столица. Новината съобщи координаторът на организацията за Велико Търново - Вероника Михайлова.
 
Напомняме ви, че Община Велико Търново, по предложение на кмета Даниел Панов, планираше да предостави безвъзмездно помещение в подкрепа на дейността на фондацията. За да стане факт предложението, трябваше да се гласува като официално решение на местните парламентаристи, което се случи на заседанието им в четвъртък. Обектът, предоставен от Общината за срок от 3 години, се намира на улица „Коздолуй” No 4. Помещението ще се използва за съхранение на дарени от доброволци и съмишленици на "Искам бебе" ръчно изработени предмети, които ще се предлагат на благотворителните ни базари. Същевременно събpaнитe cpeдcтвa oт блaгoтвopитeлни инициaтиви пoдпoмaгaт двoйки c peпpoдyктивни пpoблeми от ВеликоТърново и региона и oбeзпeчaвaт местните гpyпи зa eмoциoнaлнa пoдкpeпa, кoитo фoндaциятa реализира бeзплaтнo за участниците.
 
Благодарим на Община Велико Търново за подкрепата и доверието!