Пловдив - Пловдив 
6.11.2017
 
"Мога ли да си позволя ин витро?"
 
"МОГА ЛИ ДА СИ ПОЗВОЛЯ ИН ВИТРО" - това ще е основната тема за дискусия в рамките на Ден на отворени врати в медицински център за репродуктивно здраве „Ню Лайф“ - Пловдив тази събота /11 ноември/ от 11.00 часа. 
 
На разположение ще бъдат управителят на „Ню Лайф“ - д-р Добринка Петрова, д-р Мариела Даскалова – представител на сдружение “Зачатие“ и Вера Вулджева – представител на фондация „Искам Бебе“. Те ще отговорят на въпросите на присъстващите двойки, свързани с възможностите за финансиране на ин витро процедурите у нас:
 
- Кой и как може да се възползва от финансиране от националния Център за асистирана репродукция (т.нар. Фонд „Ин витро”), какви ще са промените и нововъведенията в работата му от 2018 година;
- Финансова подкрепа за пациентите от Общинските програми, подпомагащи двойките с репродуктивни проблеми;
- Финансова подкрепа от неправителствените организации – Фондация „Искам бебе” и Сдружение „Зачатие”, благотворителни кампании на СМЦГ „Ню Лайф“ и възможности за получаване на финансиране по програма „План БЕБЕ“ от банка Пиреус.
 
Желаещите да заявят присъствие, могат да го направят на тел. 032/693 693, на безплатен тел. 0800 13 006, или на лични съобщения в официалната страница на клиниката във Фейсбук: https://www.facebook.com/Invitronewlife/ където ще получат и пълна информация за събитието.

18.04.2017 
 
Студенти от Пловдив подкрепят "Искам бебе" 
 
Младежите от пловдивските университети ще се включат в благотворителен футболен турнир 
 
Студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив се свързаха с екипа на "Искам бебе", за да споделят желанието си и добра воля да подкрепят каузата на фондацията.
Това ще се случи на 22 и 23 април с организирането на благотворителен футболен турнир на малки врати. Той ще се проведе на игрищата на Младежки център в Пловдив, а състезаващите се отбори включват представители от всички пловдивски университети.
При желание, присъстващите като публика на турнира, също могат да подкрепят каузата с дарение в специалните касички на "Искам бебе" разположени на мястото, на което се провежда турнира. 
 

Заповядайте на 22 и 23 април от 14.00 часа на Гребна база, Пловдив, ул. Ясна поляна No 18.


29.01.2016
 
Фонд "Ин витро" в Пловдив с 20 000 лв. повече за 2016 г.
 
Бюджетът на фонд "Ин витро" в Пловдив подпомагащ лечението на двойки с репродуктивни проблеми от региона ще бъде увеличен с 20 000 лева за 2016 г. Новината съобщи Вера Вулджева - член на УС на "Искам бебе" и координатор за гр. Пловдив. При вчерашното гласуване на бюджета за тази година, отпуснатите средства за фонда са увеличени от 30 000 лв. (за 2015 г.) на 50 000 лв. Увеличението е по предложение нa общинските съветници от ВМРО. 
 
Сумата отново е недостатъчна за кандидатстващите двойки в община Пловдив, коментира Вера Вулджева, но кметът Иван Тотев е дал уверение, че през годината ще бъде направена още една актуализация на бюджета, предвиден за фонд "Ин витро". 
 
В процес на допълнителни преговори и дискусии е подобряването на Правилника за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Другата цел на "Искам бебе" в Пловдив е оптимизиране работата на Комисията, одобряваща кандидатите, като предложението ни е за свикване на заседания поне 3-4 пъти годишно с участието на представител на фондацията. 
 

10.01.2016
 
Добре дошла, Сияна!
 
Изключително щастливи сме да се похвалим, че голямото семейство на фондация "Искам бебе" се увеличи с още един член. Казваме добре дошла на прелестната СИЯНА - дълго мечтаната рожба на нашите Вера (член на УС на "Искам бебе" и координатор за гр. Пловдив) и Ицо! Този малък ангел се появи на бял свят в сутрешните часове на един от най-големите и светли християнски празници - Богоявление.
 

Обичаме ви и тримата и от сърце желаем на малката принцеса да расте здрава, благословена и обградена от много любов!

 


15.11.2015
 
Молебен за чадородие в Асеновград
 
Само няколко дни ни делят от един от най-светлите празници Въведение Богородично и ден на християнското семейство. 
Нека бъдем заедно на 21 ноември и да се помолим пред чудотворната икона на Света Богородица в храм "Света Богородица Успение - Златната ябълка" за най-съкровеното - рожбата.
 
Молебенът за чадородие ще бъде отслужен в 10.30 часа в храма в Горни Воден, Асеновград веднага след празничната литургия.

Очакваме ви!

 


05.04.2015
 
Пролетен базар в Пловдив подкрепя "Искам бебе"
 
На 5-ти април от 11.00 до 20.00 часа в Изложбената зала на МОЛ Галерия Пловдив ще се проведе второто издание на Пролетен базар за ръчно творчество. Красиви пролетни подаръци и такива, свързани с предстоящите Великденски празници, уникални бижута, текстилни аксесоари, картички и много други ръчно изработени изделия ще се предлагат от авторите им на щандовете на събитието. 
 
След успешния миналогодишен Коледен базар за ръчно творчество, който подкрепи "Искам бебе", организаторите от BOOM Art отново избират за благотворителна кауза тази, която помага на двойките борещи се за бебе. За целта всеки от участниците в базара ще дари изделие направено от него, което ще може да бъде закупено на отделена специално за фондация "Искам бебе" масичка, а събаните от продажбата средства ще бъдат дарени за каузата й.
 
По време на пролетния базар всеки ще може напълно безплатно да запази цветен момент с уникална снимка от фотографката Галина Тошева /Galina Tosheva Photography / направена на подготвен специално за пролетта декор. 
Посетителите ще могат да се включат и в различни работилнички за деца и възрастни.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
28.01.2015
 
Нова група за емоционална подкрепа в Пловдив  
 
Поради големия интерес и желание от страна на двойки борещи се за дете от Пловдив, "Искам бебе" сформира нова, седма поред група за емоционална подкрепа, част от Националната програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения на фондацията. 
 
Първата среща е на 28 януари, сряда, от 19 часа, в сградата на CCC (ул. „Екзарх Йосиф” 18 – партер). Както във всички организирани до момента групи и в тази посещенията ще са напълно безплатни за желаещите да се включат. Водещ психолог отново ще бъде Мария Джонова-Добровска.
 
За записвания и въпроси: тел.: 0888 712 783 - Вера Вулджева – координатор на „Искам бебе” за Пловдив и региона.
 

 
11.12.2014
 
 
Вера Вулджева гостува в предаването "Важните" по покана на Соня Чавдарова в DC TV, за да говорят на тема "Безплодие и как можем да се справим с него".
 
Концерт в Пловдив в помощ на двойките с репродуктивни проблеми
 
На 28 ноември от 18.30 ч. в зала „България” на Конгресния център - Международен Панаир в Пловдив ще се проведе благотворителен концерт в помощ на хората с репродуктивни проблеми в града организиран от читалище "Д-р Хр. Аджаров“ - Пловдив и фондация „Искам бебе“. Участници в концерта ще са дамски хор „Тримонциум“, мъжки хор „Стефка Благоева“, подготвителен хор на пловдивските момчета, танцов ансамбъл „Иглика“, клуб за спортни танци „Сияна данс“. Всеки присъстващ на благотворителния спектакъл може да стане дарител за каузата на „Искам бебе“ като заплати покана или дари средства по време на самия концерт. Събраните средства от инициативата ще бъдат дарени на двойки от Пловдив и региона, борещи се за бебе, които не могат да заплащат сами лечението си. 
 
В подкрепа на събитието и двойките с репродуктивни нарушения в Пловдив, от ин витро клиника Бора ще предоставят възможността за извършване на 3 безплатни ин витро процедури на нуждаещи се. От Чиполоно също помагат за каузата на благотворителния концерт и ще дарят една детска количка за бебе, родено от кампанията.  
 
През последните няколко години България е изправена пред тежка демографска катастрофа, а през миналата 2013 г.са се родили едва 60 хиляди деца. В същото време, статистиката на бездетните семейства у нас е стряскаща – около 145 хиляди са двойките, които искат, но не могат да имат своя рожба. Фондация „Искам бебе“ повече от 7 години помага на стотици хора в България да станат родители. Ако не страдаха от тежкото бреме на безплодието, тези хиляди двойки с репродуктивни проблеми, биха родили и отгледали поне 2 деца. За тези хора, пътят към жадуваното родителство е тежък, болезнен, скъпоструващ и отнема години, за да бъде решен. Със сигурност всеки от нас има в най-близкото си обкръжение поне едно семейство, което на всяка Коледа си пожелава само едно – бебе. Заради тези хора и заради каузата – да я има нашата малка България – си струва да се борим всички заедно. Защото няма нищо по-истинско от усмивката и прегръдката на нашите деца!

15.11.2014
 
Информационен форум за репродуктивното здраве в Пловдив
 
Акцентите на събитието ще са донорството на генетичен материал и финансиране на лечение на безплодието на национално и регионално ниво
 
На 15-ти ноември в зала "Пловдив" на хотел "Марица" в Пловдив ще се проведе голям информационен форум посветен на грижата за репродуктивното здраве на младите хора. Като най-важен акцент на форума организаторите от болница "Селена" посочват донорството на генетичен материал. Стремежът е да се задържи общественото внимание върху темата станала повод за организирането преди месец на "Седмица на донорството" под егидата на Изпълнителната агенция по трансплантация към Министерството на здравеопазването. Нейни представители, както представители на Центъра за асистирана репродукция и общинските администрации на Пловдив, Асеновград и община Марица ще бъдат официалните гости на събитието.
Темата за донорството на генетичен материал ще бъде презентирана детайлно от медицинска, психологическа и етична гледна точка както за реципиента, така и за донора, като за лектори са поканени лекари, психолози и представители на пациентските организации - "Искам бебе" и "Майки за донорството". 
 
В рамките на форума председателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева ще обърне внимание и на темата за националното финансиране на лечението на безплодието от Центъра за асистирана репродукция. Координаторът на фондацията за Пловдив - Вера Вулджева ще сподели опита на организацията за работата по създаване на местни общински програми, финансиращи ин витро процедури на нуждаещи се семейства. 
 
В края на събитието всички желаещи могат да получат безплатни индивидуални консултации свързани с репродуктивното здраве от специалистите - участници във форума.
12.06.2014
 
Община Пловдив започна изплащането на средствата в помощ на двойките с репродуктивни проблеми
 
От 11.06.2014г. Община Пловдив започна изплащането на помощта за двойките с репродуктивни проблеми, които са кандидатствали през тази година и са одобрени! Нека всички, които са подали документи да потърсят информация за преписката си, ако все още не са уведомени!
 
За допълнителна информация и съдействие можете да се обръщате към координатора ни за Пловдив - Вера Вулджева.