Търговище - Невена СтояноваМожете да се свържете с Невена на:

тел.: 0889 846 956 или e-mail: nevena_stojnova@abv.bg


Рожден ден: 18 март, 1976 г.
 
Моето семейство: Началото на всяко едно общество е семейството и това е така от дълбока древност. Аз съм благодарна на съдбата и живота, че са ме дарили с най-ценнoто нещо – да имам прекрасно семейство. Те са моята опора. Те ме крепят в трудните моменти. Няма нищо по-ценно и свещено от семейството.  
       
С какво се занимавам: Работя във фирма ХИТ Христо Иванов, в Търговище. 
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе"? Станах част от екипа на "Искам бебе", защото бях удивена от дейността на фондацията и исках непременно да съм част от тази общност. Бях убедена, че ще намеря начин да съм полезна. През последните 6 години откакто съществува фондация "Искам бебе",  съм видяла само прекрасни неща. Намерих доктор, на когото да се доверя, много приятели и изключително полезна информация. За първи път непознати хора ми подадоха ръка без да очакват нищо насреща... нищо освен, че се надяваха заедно с мен да успея. Станах част от екипа , защото съм убедена в безкористността на фондацията, както и в това, че наистина помага на хората, които се борят със стерилитета.
 
Моята мечта: Вече е реалност - казва се Велизар.
17.01.2019 г.
 
По-висок бюджет за 2019 г. за фонд Ин витро в Търговище
 
По-висок бюджет спрямо миналата година е предвиден за фонд "Ин витро" в Търговище, това съобщи координаторът на "Искам бебе" за града Невена Стоянова.
Тя разказа, че на 15 януари (т. г.) е присъствала на среща в Общината, на която е направен отчет на тригодишната работа на д-р Дарин Димитров като кмет на Търговище.
По време на срещата става ясно, че бюджетът, гласуван за местния фонд „Ин витро“ за тази година, е 35 000 лв., с 5 000 лв, повече спрямо миналата.
Невена напомни също, че одобрените молби за миналата година са 15, а за 6 години работа на общинската програма "Ин витро" в Търговище, на бял свят са дошли 10 бебета.
19.03.2017
 
Прием на документи за фонд „Ин витро“ в Търговище
 
До 31 март в деловодството на община Търговище ще бъдат приемани заявления на желаещи да кандидатстват за финансиране от местния фонд „Ин витро“ двойки с репродуктивни проблеми. Това съобщи координаторът на „Искам бебе“ за Търговище -  Невена Стоянова. 
 
В края на февруари месец общинският съвет гласува промени в Наредбата, регламентираща приема на документи, с цел да бъде улеснен достъпът на кандидатите. Новите правила предвиждат отпускане на средства за един опит ин витро в рамките на текущата календарна година, като в същото време не се ограничава правото за кандидатстване в държавния фонд "Ин витро" с условието да не се финансира една и съща процедура. 
 
Промените записани в наредбата гласят още, че ако кандидатите надвишават планирания за финансиране от местния фонд „Ин витро“ брой двойки, то с предимство ще бъдат тези, които не са ползвали държавно подпомагане и до момента не са получавали средства от общинската програма. Общинарите са гласували също приемът на документи да бъде два пъти в годината - през март и през септември.
 

Припомняме, че общинският фонд „Ин витро” в Търговище бе създаден в края на 2012 г., като на следващата година, от програмата се възползваха общо 12 двойки, всяка от които получи 2 500 лв. за лечението си. В края на месец януари т.г. местният парламент гласува общинският бюджет отново да задели 30 хиляди лева за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми от региона. 


05.11.2017
 
Фонд „Ин Витро“ - Търговище приема нови заявления
 
До края на м. ноември двойки от Търговище, желаещи да кандидатстват за финансиране от общинския фонд „Ин витро“, могат да подават заявления в деловодството на общината. Новината съобщи координаторът на „Искам бебе“ за Търговище – Невена Стоянова.
 
От началото на годината до момента общо 9 са одобрените двойки, борещи се за бебе, чието лечение ще бъде финансирано със средства от местната програма „Ин витро“. С остатъка от бюджета ще бъдат подпомогнати семейства с репродуктивни проблеми, които кандидатстват до края на месец ноември.
 
Фонд „Ин витро“ – Търговище работи от началото на 2013 г. когато общината гласува Правилник за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Според условията му, кандидатите могат да получат до 2 500 лева, като парите се отпускат за обезпечаване на медицински изследвания и медикаменти, съпътстващи ин витро процедурите. През тази година бюджетът на фонда беше увеличен като средствата за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми вече са 40 000 лева.
 

За период от 4 години, с помощта на местния фонд, в Търговище са родени 6 бебета.


23.12.2016
 
6 бебета са родени с помощта на фонд Ин витро - Търговище
 
Бюджетът на общинската програма в помощ на двойки с репродуктивни проблеми е 30 000 лв.
 
6 бебета са заченати и родени в града от създаването на местния фонд "Ин витро" в края на 2012 г. Новината съобщи координаторът ни за Търговище Невена Стоянова, а равносметката за отличната работа на действащата програма в помощ на двойките с проблемно забременяване, направи адвокат Мая Павлова - председател на Комисията за лица и двойки с репродуктивни проблеми.
 
На заседание на Общинския съвет на 22 декември, 2016 г. госпожа Павлова, по нетрадиционен и трогателен начин, направи доклад за дейността на местния фонд "Ин витро". Tя показа пред колегите си от Oбщинската адиминистрация календар със снимки на 6-те бебенца, родени с помощта на фонда.
Адвокат Πaвлoвa апелира дeйнocттa нa Koмиcиятa зa лицa и двoйĸи c peпpoдyĸтивни пpoблeми да пpoдължи и внесе предложение бюджeтът й пpeз cлeдвaщaтa гoдинa щe бъдe зaвишeн.
 
В края на 2012 година Общинският съвет в Търговище взе решение да бъде създаден общински фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Предвиденият бюджет за реализиране на общинската програма за двойките от Търговище е 30 000 лева.
 
На сн. от ляво - Председател на Общински Съвет - Търговище - Хатидже  Алиева, в средата Невена Стоянова - координатор на "Искам бебе" за Търговище и адвокат Мая Павлова – председател на Комисията за лица и двойки с репродуктивни проблеми