Варна - Валентина ИвановаМожете да се свържете с Валентина Иванова на:

тел.: 0892 475 790, 0888 321 349, e-mail: valikir1974@abv.bg

Валентина Иванова

Рождена дата: 13 юни, 1974 г.
 
Моето семейство: е голямо и много весело. Имаме 3 прекрасни деца - Георги е на 4 г., а близнаците Ванеса и Калоян на 2 г. 
 
С какво се занимавам: В момента все още съм в отпуск по майчинство, но ми предстои връщане на работа. 
 
Хоби: Обичам да правя разни неща с ръцете си, да шия, да плета, да правя гривни и гердани, и какво ли не.
 
Моята лична история или защо съм в екипа на "Искам бебе": С Искам бебе се срещнахме през 2007 г. и до днес  сме голяма любов. С подкрепата на всички от фондацията, днес се радвам на 3 прекрасни деца.
 
Моята мечта: Искам да помагам на всеки с каквото мога в мечтата си да има дете.

09.07.2018 г.

Нови правила във фонд "Ин витро" - Варна
 
Има нови правила и облекчени процедури за кандидатстване, заложени в Наредбата за отпускане на финансова помощ от Община Варна за лечение на двойки с репродуктивни проблеми, това съобщи координаторът на "Искам бебе" за града Валентина Иванова. Тя уточни, че промените са съобразени с тези, направени в държавния фонд "Ин витро" в началото на годината.
 
Валентина Иванова напомни също, че бюджетът на фонд "Ин витро" - Варна за тази година е почти удвоен спрямо миналата, като предвидените средства за 2018 г. са в размер на 170 000 лв. От тях, до 2 000 лв. ще бъдат отпускани на двойки, изчерпали опитите си в държавния фонд "Ин витро", както и за допълнителни изследвания и манипулации, и 3 500 лв. на двойки, които имат нужда от донорски генетичен материал за извършване на ин витро процедура.
 
Новите правила можете да видите в сайта на Община Варна:

http://www.varna.bg/bg/articles/10172/

сн. Валентина Иванова - координатор на "Искам бебе" - Варна, личен архив


14.06.2017 г. 

Летният благотворителен базар на „ИСКАМ БЕБЕ“ във Варна и тази година ще помогне на семейство, което мечтае за бебе

Превърналият се в традиция благотворителен базар на „Искам бебе“ във Варна, който тази година премина под мотото “За още едно дете“, ще помогне на още едно семейство в града, което се бори за своя рожба.
 
За 4-ти пореден път, на входа на Морската градина, от 1 до 4 юни, доброволци на „Искам бебе“ застанаха зад щандовете на благотворителния базар, чиято цел е да събира средства в подкрепа лечението на двойки с репродуктивни проблеми във Варна. За четирите дни на базара, стотици варненци и гости на града подкрепиха каузата, като си закупиха от ръчно изработени аксесоари и различни изделия, предоставени от фирми-дарители.
 
Събраните от продажбата средства бяха връчени днес на специална среща. Лора Радева, горда и щастлива майка на двумесечната Бояна, появила се на бял свят с подкрепата на реализирания миналата година базар, връчи символичен ваучер със стойността на събраните тази година средства на Катя Иванова. От свое име и от името на „Искам бебе“, Лора пожела много късмет и детски смях в семейството на Катя.
19.12.2016 г.

Искам бебе внесе предложение за фонд Ин витро в Тервел

 

На 19 декември, по инициатива на „Искам бебе“ – Варна, в гр. Тервел (област Добрич) се проведе среща със зам. кмета Дияна Илиева, на която беше дискутирана възможността за създаване на общинска програма в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от града и региона. 
 
Нашият координатор Валентина Иванова съобщи, че на срещата са присъствали и представители на семейства с проблемно забременяване, а идеята за местен фонд „Ин витро“ е посрещната с огромна подкрепа от страна на представителите на Общината. 
 
Очаква се решението за програмата да бъде гласувано на първото заседание на Общинския съвет за 2017 г., като заедно с това, бъдат определени средствата, с които ще се подпомагат двойките и критериите за кандидатстване.

11.08.2015 г.

ДА ИЗПИЕМ ПО ЧАША СТУДЕНА ВОДА

 
На 11 август от 18:00 ч. в офиса на "Искам бебе" във Варна на адрес ул. Начо Начев №6 каним всички съмишленици, представители на медии, приятели на каузата да се раждат повече желани деца в България НА ЧАША СТУДЕНА ВОДА по повод отклонените средства от общинския бюджет за ин витро процедури във Варна.
На 5 август общински съветници от Варна посегнаха на една част от гласуваните пари за подпомагане на бездетни двойки. Същите тези хора, които гласуваха преди година 100 000 лева за подпомагане на около 50 варненски семейства в борбата им за дете, сега одобриха 5 300 лева от парите за ин витро да бъдат насочени за други цели. Сумата в конкретния случай е без значение.
Тук става дума за НАРУШЕНИЕ НА ПРИНЦИП и за ПРИСТЪПВАНЕ НА ОБЕЩАНИЕ, дадено пред семействата, които имат нужна от подкрепа. 
Искаме ясно да заявим: 
НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА МЕЧТИТЕ НА ТЕЗИ СЕМЕЙСТВА!
 
Каним всички, които вярват в каузата на "Искам бебе", да дойдат и да ни подкрепят! Споделете с нас чашата студена вода, която с много бучки лед ни поднесе община Варна.
Елате и подкрепете мечтата за рожба на варненските семейства, защото заедно сме по-силни.
Очакваме ви.
Адрес на офис "Искам бебе" – Варна:
ул. Начо Начев №6

18.06.2015 г.

"Искам бебе ...защо се бави?"
 
Информационният форум за двойки с репродуктивни проблеми е по инициатива на общинския съветник Костадин Костадинов и ще се проведе от 10 до 12 юли във Варна
 
Фондация "Искам бебе" се включва в организацията и провеждането на информационни дни под надслов "Искам бебе ...защо се бави" в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Инициативата, по идея на общинския съветник Костадин Костадинов, ще се реализира в рамките на три дни - от 10 до 12 юли във Фестивалния комплекс във Врана.
 
В този период двойки, които се сблъскват с проблеми със зачеването, ще имат възможност да се срещнат и консултират със специалисти от клиники по репродуктивна медицина от цялата страна. За целта ще бъде съставен график по дни и часове, в които посетителите ще могат да се срещнат с избраните от тях специалисти. Записването за безплатните консултации започва след 26-ти юни на тел. 0888 321 349 от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 14.00 часа.
 
На официалната страница на събитието във FB ще бъде публикувана информация и за клиниките по репродуктивна медицина, които ще се включат в информационния форум:   
 

28.10.2014
 
Фонд ин витро във Варна финансира одобрените кандидати
 
Две от семействата вече очакват дете след процедури ин витро 
 
На 28 октомври (вторник), 2014 г., от 13 ч. в зала „Варна” на община Варна, екипът на фондация „Искам бебе” ще отпразнува една година от откриването на информационния си център в морската столица. Специален гост на събитието ще бъде д-р Милен Врабевски – лауреат на титлата Европейски гражданин на годината и първият дарител на фондация „Искам бебе”.
 
На събитието ще бъдат отчетени резултатите от съвместната работа на „Искам бебе” и община Варна в помощ на двойките с репродуктивни проблеми в града и региона. Най-важният резултат до момента е рестартирането на общинската програма „ин витро” със 100 000 лева от общинския бюджет. Две от финансираните семейства със средства от общинския ин витро фонд вече са в очакване на рожба.
 
На срещата ще присъстват общински съветници, Радина Велчева – председател на УС на фондация „Искам бебе”, Валентина Иванова и Женя Ценовска – координатори на „Искам бебе” за Варна и доброволци на организацията.