"Репродуктивното здраве - наша обща грижа" в Търговище

Дата на събитието: 20.11.2018


Втората спирка, част от националната кампания на фондация "Искам бебе" - „Репродуктивното здраве - наша обща грижа“, ще е Търговище. Инициативата стартира в началото на октомври във Варна, където заедно с медицинският екип на СБАГАЛ (АГ) – Варна започнахме поредица от информационни беседи, целящи да дават навременна информация на двойките с репродуктивни проблеми в града и региона.
  
На 20 ноември, от 11.00 часа в хотел "Терра Европа", по време на информационен форум, областният управител на Търговище - г-н Митко Стайков, кметът на Търговище - д-р Дарин Димитров, съвместно с ръководителя на АГ-отделението в МБАЛ Търговище - д-р Емил Абаджиев ще обявят началото на кампанията в Търговище .  
Заедно с медицинския екип на МБАЛ ТЪРГОВИЩЕ – АГ ОТДЕЛЕНИЕТО, "ИСКАМ БЕБЕ" стартира поредица от безплатни беседи, с които да предоставим подоробна информация на младите хора по темите:
 
- репродуктивни проблеми и безплодие;
- финансиране на изследвания и лечение на безплодие от Община Търговище;
- планиране на бременност.
 
Ще бъде дадено началото и на първото в Търговище безплатно училище за бременни, организирано и финансирано от банката за стволови клетки „Биорегенерация“.
 
Целта на „Искам бебе“ е чрез кампанията да се обхванат различни специалисти и институции, ангажирани с репродуктивното здраве на младите хора у нас, желаното забременяване, качествено проследяване на бременност и адекватни грижи за новороденото.
 
За допълнителна информация:
Невена Стоянова – координатор на Фондация „Искам бебе“ – Търговище
Тел. 0889/ 846 956