Президентът Плевнелиев ще награди "Голямото семейство"

Дата на събитието: 18.09.2014


"Голямото семейство" е инициатива на сп. „Кенгуру”, фондация „Искам бебе” и проект „Мултимама” за популяризиране на многодетния семеен модел
 
На 18-ти септември в Администрацията на президента ще се състои заключителната част на тазгодишната кампания “Голямото семейство”. Инициативата се провежда за втори път под патронажа на държавния глава Росен Плевнелиев, който лично ще връчи на победителите наградата „Голямото семейство”. След официалната част ще се състои бал на многодетните семейства за всички участници в кампанията.
 
Близо 50 семейства с общо 178 деца се включиха тази година в кампанията „Голямото семейство на 2014”. Очаквано най-много от включилите се семейства бяха тези с по три деца, имаше дванайсет участници с четири, четири семейства с по пет деца и едно семейство от Ново Оряхово, Варненско - с впечатляващата бройка 13 деца.
 
Най-голям беше броят на семействата от София, като имаше кандидати и от Варна, Търговище, Враца, Ихтиман, Калофер, Попово, Плевен и много други места. В инициативата участваше и семейство от Фрайласинг, Германия.
 
Кампанията „Голямото семейство” е национална инициатива в подкрепа на многодетния семеен модел, която има за цел трайна промяна в положителна посока на обществените нагласи в България спрямо семействата с три и повече деца, които биват отглеждани отговорно в пълноценна семейна среда. Тревожните статистически данни за все по-намаляващия брой на родените деца у нас, както и за преобладаващото нежелание на българските семейства да имат повече от едно дете са основния мотив на организаторите да дадат старт на инициативата, която има амбицията да се превърне в ежегодна обществена кампания.  
 
За повече информация вижте в сайта на "Голямото семейство":