ИСКАМ БЕБЕ с наградата „Златно сърце“ на Business Lady Club

Дата на събитието: 21.01.2020


На 21 януари в хотел ИнтерКонтинентал на церемония на годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност, организирана от списание  и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review, Мария, председател на „Искам бебе“, получи наградата „Златно сърце“. Призът се присъжда в категорията „НПО в действие“ за работата на фондацията в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в България.
 
Специалните гости, които Мария Янева избра да покани на събитието, бяха д-р. Султанка Петрова - зам.министър на труда и социалната политика, Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциация на индустриалния капитал заедно със съпругата му Пламена Иванова, Емил Гущеров, Християн Гьошев, Гергана Георгиева и семейството й.
 
Преди церемонията по награждaването Мария Янева взе участие в конференция, посветена на корпоративната социална отговорност. В лекцията си председателят на „Искам бебе“ посочи добрите практики от работата на фондацията с корпоративни дарители и изказа благодарност към дългогодишните партньори, които подкрепят каузата.
 
„Отне ми 11 години да сбъдна своята мечта и да имам дете“, сподели Мария Янева. В презентацията си тя цитира данните от проучване, направено по поръчка на фондацията, от което става ясно, че 145 хиляди двойки искат, но не могат да имат деца. Тя припомни примера на Цецка и Йордан Караджови, които решават да направят своята сватба с кауза и подпомагат две, една от които е тази на "Искам бебе" - "За повече деца на България". Примерът им е последван и от други хора, следват 12 сватби, редица рождени дни, събрани са общо 50 хил. лв. и така има 7 родени деца и 5 - на път да се родят. Мария Янева разказа и за редица благодетели на фондацията, сред които д-р Врабевски - първият постоянен дарител на каузата, адвокат Владилен Миланов, мотообществото, Билла България и редица други български компании. „Вече имаме над 10 хиляди родени деца“, съобщи председателят на фондация "Искам бебе".