Стартира проектът „Надежда пътува“

Дата на събитието: 18.08.2017


На 18 август (петък) от 17:00 ч. фондация „Искам бебе“, заедно с фондация „Майки за донорството“ и специалисти на ин витро център „Надежда репродуктив – София“, ще участва в информационна среща във Видин. На събитието пациенти, специалисти по репродуктивна медицина и представители на пациентските организации ще имат възможност да обменят опит, знания и идеи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Мястото на информационната среща ще бъде уточнено допълнително.
 
Информационната среща е част от тридневната инициатива „Надежда пътува“, организирана от най-големия ин витро център в България „Надежда Репродуктив - София“. На 15, 16 и 17 август хора с репродуктивни проблеми от най-засегнатите от демографската криза региони в България ще имат възможност да получат безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция, за да могат да направят първите стъпки в лечението на своя проблем.
 
Началната спирка на мобилния репродуктивен кабинет на болница „Надежда“ ще бъде гр. Видин. Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивна медицина от „Надежда репродуктив – София“, ще консултира двойки с проблемно забременяване и такива, с повтарящи се спонтанни аборти от Видин и региона, които до момента не са провеждали лечение, или които вече са стартирали прегледи и процедури, но се нуждаят от допълнително второ мнение на специалист по репродуктивно здраве.
 
Консултациите са безплатни и ще се провеждат в Амбулатория „Медикус“ с адрес: гр. Видин, ул. Шейново №1 от 9:00 до 12:00 ч. на 15, 16 и 17 август.
 
Необходимо е предварително записване на час до 11 август на тел: 0884 260 625 от 9:30 ч до 17:30 ч. Броят на часовете е ограничен. 
 
Факт е, че Видин е областта с най-неблагоприятен естествен прираст (–16,9 % през 2016 г. при  –6,0 % средно за страната) и остава областта, чието средногодишно население вече е под 100 000 души.
 
За допълнителна информация, можете да се свържете с координатора на "Искам бебе" за Северозападна България - Здравка Гергова на тел. 0898 866 874.