Съвместната благотворителна инициатива на областния управител на Хасково и “Искам бебе” ще финансира ин витро процедури на две двойки
 
От 02 до 28 февруари двойки с репродуктивни проблеми от Хасковска област могат да кандидатстват за финансиране от съвместната благотворителна кампания на областния управител на Хасково и фондация „Искам бебе“ – „За повече деца на България“. Това обявиха на пресконференция днес (01.02.2018 г.) партньорите в инициативата – областният управител Станислав Дечев и председателят на УС на фондацията Мария Янева.
 
Осигурените средства в кампанията са 8 600 лв., събрани по време на коледния благотворителен базар и коледния коктейл, организирани от областния управител на Хасково. Инициаторите уточниха, че събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между две двойки от област Хасково за извършване на ин витро процедура. Двойките ще бъдат избрани чрез жребий на 06.03.2018 г. в присъствието на нотариус, представител на фондация “Искам бебе” и представител на Областна администрация Хасково.
  
Условията за кандидатстване на двойките за финансиране на ин витро процедура от кампанията са регламентирани в документи, съгласувани между двете страни. Те са публикувани на сайта на фондация “Искам бебе” (вижте по-долу). Попълнените от кандидатите документи трябва да бъдат изпратени на електронен адрес: haskovo@iskambebe.bg до 28 февруари, включително. 
 
 
Станислав Дечев благодари на всички дарители, които се включиха в инициативите за набиране на средства за кампанията „За повече деца на България“. „Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на област Хасково, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни, нямаше да успеем“, подчерта областният управител. 
 
„10 години ние сбъдваме мечти. И дай боже през тази година да успеем да осъществим най-съкровените мечти на две семейства от Хасково“. С тези думи председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева се обърна към журналистите. Тя благодари на областния управител и на неговия заместник д-р Здравкова за изключително сърцатата подкрепа за каузата и изрази удовлетвореността си от отговорното и държавническо отношение на Станислав Дечев към каузата „За повече деца на България“. „Дай боже да има повече такива хора, които да помагат на младите семейства в България, дай боже след около година време в Хасково или областта да се родят бебета от нашата съвместна кампания“, заяви Мария Янева.
 
ТУК можете да свалите документите за кандидатстване в кампанията:
 
За допълнителна информация: 
тел. 0892 475 790
Валентина Иванова, координатор на проекта във фондация “Искам бебе”