Над 50 000 лв. ще бъдат дарени от концерта във Варна, за да се родят бленувани дечица!

Кметът на Варна Благомир Коцев на концерта на Моряците за Искам бебе

Кметът на Варна Благомир Коцев поздрави участниците по време на концерта „За повече варненчета“. Събитието се организира от клуба за народни танци „Моряците“ със съдействието на Община Варна. Концертът е с благотворителна цел, а средствата, събрани от продажбата на билети ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“ за финансиране на инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. Над 640 танцьори любители се включиха в концерта на 21 януари 2024.

концерта на на Клуб за Народни Танци "Моряците" с каузата на Искам бебе

Изключително съм горд и радостен да видя толкова много хора в залата. Поздравявам клуба за народни танци „Моряците“, които организират тази чудесна инициатива. Много се радвам, че всеки един лев, дарен по време на това събитие, отива за каузата на фондация „Искам бебе“, с която подпомагаме варненски семейства, които искат да имат дете. Община Варна ще продължава да подпомага такива събития, защото смятам, че най-голямата инвестиция е в нашите деца, каза в приветствието си кметът Благомир Коцев. Той припомни, че миналата година със съдействието на общинския инвитро фонд са родени 43 варненчета, а подкрепата от страна на общината за инвитро-програмата е гарантирана.

Благодаря Ви, че втора поредна година напълнихме най-голямата зала във Варна с любов, надежда и доброта. Вярвам, че социалната отговорност и ангажираност към проблемите на обществото трябва да са част от битието на всеки нормален човек, каза главният художествен ръководител на клуба Силвия Матева. Тя допълни, че чрез различни инициативи в продължение на 11 години, „Моряците“ са дарили над 200 000 лева за благотворителни каузи.

Радина Велчева, председател на Фондация „Искам бебе”, връчи на кмета Благомир Коцев, на Силвия Матева и на СБАГАЛ “Проф. д-р Д. Стаматов” годишна награда на фондацията „Добро сърце, за да се роди дете”.

награда Искам бебе концерта на на Клуб за Народни Танци "Моряците" с каузата на Искам бебе