Фондация „Искам бебе“ и фондация „Майки за донорството“ отново събират около живото коледно дърво на Надеждата тези, които искат да помогнат за сбъдването на най-красивата мечта – за дете. За втора поредна година – на 12, 13 и 14 декември МБАЛ “Надежда” отваря вратите си за инициативата “Дни на донорството”.  
И в трите дни посетителите ще получат повече информация за донорството на репродуктивен материал и затова какви са изискванията към донорите. Всеки желаещ може да пусне празнична анонимна картичка във вълшебната кутия на Надеждата или да остави коледна играчка на живото коледно дърво в знак на подкпепа и благодарност към хората, дарили частица от себе си за нов живот. 
 
За всички, които се интересуват от възможността да станат донори на генетичен материал, специалистите на ин витро клиника “Надежда” отварят вратите си за безплатни консултации, прегледи и изследвания (за жени – над 18 до 34 г. с поне едно родено дете и за мъже – над 18г.). В рамките на инициативата, клиника “Надежда” ще дари четири ин витро процедури с донорска яйцеклетка на свои пациенти, като тегленето ще бъде на 14-ти декември в 12 часа.
 
Ирина Тенчева ще бъде специален гост на събитието и ще разказва вълшебни приказки за чудесата. Pumpelina ще забавляват малчуганите и ще раздават подаръци. Парти агенция „Незабравимо“ ще направят забавата още по-дълга. „Майки за донорството“ и „Искам бебе“ ще подарят спа уикенд за цялото семейство на дама дарила частица от себе си.