Твойка на разсъмване: Донорството е любов

Милена, Кирил и Тодор от ТРОЙКА НА РАЗСЪМВАНЕ отново се втурнаха в предизвикателството ПОВЕЧЕ БЪЛГАРЧЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ

 

ИСКАМ БЕБЕ отново е партньор в кампанията и заедно помагаме да се раждат най-желаните дечица!

 

Тази година кампанията “Повече българчета за България” посвещаваме на ДАРИТЕЛСТВОТО!

На умението да дадеш от своите клетки…

От своето време…

От парите си…

От СЕБЕ си!

За да я има България, каквато я искаме!

Защото обичта е в умението да даваш, да градиш и да оставиш следа!

И тази година в кампанията на помощ са най-добрите специалисти в България!

 

Тази година в кампанията помагаме на “Детската онкохематология” в УМБАЛ „Свети Георги”, Пловдив.

Кампания “Повече българчета за България”!

В партньорство с фондация “Искам бебе“!

“Човечността има лице – ТВОЕТО”!

15 години “Повече българчета за България”

 

Период на кампанията: 1-ви март – 3-ти април.

 

Помощта на репродуктивните клиники тази година отново е важна стъпка! Специален акцент в репродуктивната част е Донорството на генетичен материал – тема, на която с партньорите ни от “Искам бебе” посветихме години общи усилия. Ще го направим отново, след 10 години, заради младите семейства, които се сблъскват с този проблем сега.

 

На 3-ти април, ТРОЙКАТА, съвместно с нас от ИСКАМ БЕБЕ е официалното теглене на спечелилите в кампанията. Щастливото събитие ни събира в студиото на радио “Витоша”, с бебетата, дечицата е родителите, участвали в кампанията. Присъствието на нотариус и много приятели е задължително.

 

ДАРИТЕЛИТЕ

 

Дарения от репродуктивните центрове:

 

ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна), даряват 2 процедури:

1.Инвитро процедура със собствен генетичен материал без лекарства.

2.Инвитро процедура с донорски генетичен материал без лекарства.

 

МЦ “РепроБиоМед”, София дарява – два ваучера по 3500 лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ и установена необходимост от донорски яйцеклетки.

 

МЦ “Св. Иван Рилски”, гр. Тутракан дарява – три ваучера по 2000 лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ.

 

ПСАГБАЛ “Света София” (бивша “Тина Киркова”) дарява – три ваучера по 800 лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ.

 

Клиника “МАЛИНОВ” дарява – пакет за определяне на репродуктивен статус за 20 двойки (възрастта на дамата да е до 35 г.). Пакета включва:

 

1.За жената – първичен гинекологичен преглед, хормонални изследвания за определяне на яйчников резерв и състояние на щитовидната жлеза, изследване за проходимост на маточните тръби.

2.За мъжа – спермограма.

 

Медицински комплекс “Д-р Щерев” дарява:

 

  1. Една процедура по донорска инсеминация с включени прегледи и изследвания за провеждане на процедурата.
  2. Пет (за петима жени) специализирани изследвания за яйчников резерв– кръвен тест плюс ултразвуков преглед и консултация при АГ специалист по репродуктивна медицина. Яйчниковият резерв представлява функционалния потенциал на яйчника – броят и качеството на яйцеклетките в него. Репродуктивното остаряване на жената е следствие на намаляването на броя и качеството на яйчниковите фоликули. През периода от 30 до 40 години жените губят около ¾ от фоликуларния си резерв – феномен с пряко отражение върху репродуктивния им потенциал. Същевременно между жени на една и съща възраст количественият и качественият фоликуларен резерв на яйчниците може да варира чувствително. Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. Те, обаче, не са част от рутинната АГ профилактика и обикновено пациентките достигат до тях едва в кабинета на репродуктивния специалист. Така много жени, които иначе редовно следят здравето си, дори не разбират, че при тях е налице редуциране на яйчниковия резерв. А този процес протича без каквато и да било симптоматика.

 

  1. Пет (за петима мъже) специализирани изследвания „СПЕРМОГРАМА С КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ”– Спермограмата в Медицински комплекс „Д-р Щерев” представлява лабораторно изследвания, при което чрез специализиран софтуер се прави анализ на параметрите на семенната течност при мъжа на базата на определени показатели. Провежда се, за да се установи количеството и качеството на еякулата. Спермограмата при мъжа може да се извърши, както при двойки с проблемно забременяване, така и при господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели, респективно своите репродуктивни възможности.

 

Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда дарява – за 5 двойки с репродуктивни затруднения:

 

-консултация със специалист по репродуктивна медицина;

-тест за хламидия за мъжа и жената;

-спермограма;

-изследване на хормони и яйчников резерв на жената (TSH, LH, Estradiol, AMH).

 

 

Ако вече очаквате рожба: 

 

ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема – пълен пакет женска консултация с всички изследвания, скрининги, морфология за 10 жени, които очакват бебе. Всичко без самото раждане, за да могат бъдещите майки сами да изберат къде ще родят детенцето си.

И отделно – фетална морфология за още 10 жени, които очакват детенце.

 

За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис Стоилов даряват:

-проследяване на 3 бременни жени от началото на бременността до 36 г.с. с преглед всеки месец, включително скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология в 36 г.с. Високоспециализираните прегледи – скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология, трябва да се извършват от специалисти по Фетална Медицина, които са получили образованието си в такъв център. Д-р Стоилов е специализирал Фетална Медицина в Fetal Medicine Research Institute in King’s Collage Hospital, London. В България има едва 10 специалиста по Фетална Медицина.

 

МБАЛ „АВИС – МЕДИКА”, гр. Плевен поема – проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова.

 

МЦ “Св. Иван Рилски”, гр. Тутракан поема – проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология (необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ “Тутракан” ЕООД.

 

ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна), даряват:

-Фетална морфология на 3 двойки, които очакват детенце (по 3 прегледа) за бебе/та.

 

УАГБ “Майчин дом” – София и “Национална генетична лаборатория” поемат тестове за ранно диагностициране(начало на трети месец) за синдром на Даун, Патау и Едуардс. Тестовете представляват неинвазивен скрининг на генетични заболявания на плода при бременни, по безопасен начин по отношение на последващи усложнения на бременността. До този момент изследванията се извършваха само с помощта на специалисти от чужбина. Вече са възможни и в България.

Поради естеството на изследването – в ранен етап – спечелилите трябва да се възползват до началото на третия месец от бременността. Ако това е невъзможно – да преотстъпят дарението на резервите в списъка!

 

 

Съхранение на стволови клетки: 

 

Тъканна банка “Биорегенерация” (МБАЛ “Надежда”) поемат съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно дете на стойност 3000 лв от цената на пакета БиоСел Плюс – извличане на стволови клетки при раждането (хемопоетични от кръв от пъпна връв и мезенхимни от тъкан от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.

 

За дечица от 0 до 1 годинка:

 

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема – пълен ултразвуков скрининг за 10 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:

  • Ултразвуков скрининг на 10 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи
  • ехография на тазобедрени стави.

 

Училище за бъдещи родители Щъркел, гр. Плевен предоставя:

 

1.За 3 двойки:

-Курс по първа помощ за бебета и малки деца – водещ на курса е Д-р Елица Маринова – неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации

– Интензивен курс за подготовка за нормално раждане – Курсът се състои в два модула – модул “Бременност и раждане” и модул “Вече сме родители” – Водещи на курса са Д-р Василева, Д-р Гьокова, ак. Захариева и ак. Бетова. Курсът предоставя най-важната информация и усвояване на най-важните умения за безпроблемна бременност, леко раждането и важните моменти в първите дни на новороденото дете.

-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)

 

2.За 3 двойки:

-Курс по първа помощ за бебета и малки деца – водещ на курса е Д-р Елица Маринова – неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации.

-Курс за подготовка на жени с предстоящо цезарово сечение – не винаги нормалното раждане е опция. Когато по някаква причина на една жена се налага да роди чрез Цезарово сечение е необходимо тя да е подготвена за това, което й предстои по най-добрия начин. Водещи на курса са д-р Василева и д-р Гьокова

-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)”.

 

Чиполино даряват 4 бебешки колички:

 

Количка Фама

 

Фама – подходяща за новородени бебета и деца до 4-годишна възраст и тегло до 22 кг. Количка, която предлага всичко необходимо за дълги разходки и спокоен сън на бебето – оборудвана с раница за майката, покривало за крачетата за хладните дни, матраче на седалката, голям сенник и кошница за багаж. Освен това дръжката може да се регулира на височина, а гумите са големи и я правят високопроходима. Предназначена за семействата търсещи комфорт и удобство.

 

Количка Мило

 

Мило – отново вариант притежаващ същите храктеристики като Фама, но тук дизайнът е по-цветен и внася още повече настроение! За семействата искащи да бъдат различни и забелязвани с веселия и колоритен принт.

 

Количка Ейприл

 

Април – лека количка, маневрена и много практична, подходяща за деца от 0 мес. до 4 г. и 22 кг! С голям сенник, матраче, държач за чашка, покривало за крачета, лесно сгъване с една ръка. Дизайнът е обсипан със сърчица и звезди, защото за нас всички бебета са звезди и заслужават любов и внимание.

 

Количка Вайб

 

Вайб – модерна, лека, така наречения сега cabin size. С чанта за носене, дръжка за дърпане, мрежичка против комари. Важно е, че предпазния брод се отваря през средата – нещо, което улеснява родителите, за да могат бързо да изкарат бебчо, когато вече иска да става.

 

Всички колички са тествани по новите EN стандарти 1888-1 и/или 1888-2.

 

ХИПОЛЕНД (HIPPOLAND) даряват:

 

3 бр. ваучери по 100 лв., с които можете да изберете нещо за детето си, независимо на каква възраст е.

А за по-малките – двуезичен, образователен райд он на италианската марка CLEMENTONI, от серията Baby. Той говори и пее на български и английски език. Има пecничĸи, звyĸoви и cвeтлинни eфeĸти. Учи децата на букви и цифри.

Ceдaлĸaтa ce пoвдигa и имa oтдeлeниe зa бaгaж. Πoдxoдящ зa дeцa oт 12 дo 36 мeceцa.

 

 

Ако имате детенце на възраст между 8 месеца и 2 годинки и половина:

 

Детски кухни “Хер Бебе” и “Вълшебник” даряват здравословна храна за период от два месеца за 15 дечица, с доставка до вкъщи. За градовете София, Нови Искър, Своге, Костинброд, Сливница,Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Самоков, Пазарджик, Панагюрище, Ихтиман и Пловдив.

Храните, които кухните даряват са специализирани пасирани храни за деца от 8 до 12 месеца , стандартни храни за деца от 1 до 3 години и храни за деца с алергия към кравето мляко и глутена ( отново за деца от 1 до 3 години).

 

За учениците:

Ортомедика Клиник” и доц. д-р Атанас Кацаров и екипът му поемат цял училищен клас с детайлни прегледи на място (в училище).Преглед на стоежа. Подометрия. Мускулен тонус. Баланс. Походка.

Ако сте родител, учител, директор на училище от София – запишете Вашата паралелка!

Прегледите ще бъдат реализирани след уговорка между училището и “Ортомедика Клиник”, така че да бъде удобно и възможно за всички:)

 

“Калина ме снима” поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова

 

Списание “Кенгуру” предоставя 30 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.

 

Mustela дарява за всички бъдещи майки спечелили проследяване на бременност и/или раждане в кампанията:

 

ЗА БЕБЕТА, (съдържание на комплекта):

-Мече, защото всички се радват на плюшени мечета(за момиченца и за момченца:)

-Панер за памперси, защото винаги е добра идея всичко свързано със смяната на пелените да ти е „под ръка”.

-Линимент, защото дупето трябва да се почисти така, че да можеш да го нацелуващ след това.

Линимент е френски продукт, който изцяло замества употребата на мокри кърпички за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени, нежен лосион, който се използва за почистване без измиване. Съдържа маслиново масло и вода от лайм. Желателно е да се разклати преди употреба, за да се смесят 2-те фази.

-Крем против подсичане 1-2-3, защото основната ни задача е да предпазим кожата под пелената.

-Масажно олио.

 

ЗА МАЙКИ:

-Крем против стрии;

-Олио против стрии;

-Папка за документи за бременна.

 

ЗА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯТА:

Ромла – локален анестетик

Урго Афти, фолмогел

 

ЛЕЙКОПЛАСТИ:

URGODERM

URGOPORE

URGOSYVAL

URGOFILM

 

Детски лепенки

Бинт НИЛЕКСФИКС

МУСТЕЛА ПОЧИСТВАЩА ВОДА БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ

МУСТЕЛА ЛИНИМЕНТ

 

Тестове за овулация и тестове за бременност получават двойки, които печелят репродуктивна помощ в кампанията. Тест за овулация Oview и тест за бременност Presto. С пожелание за сбъднати мечти!

 

Нобел Фарма подаряват на семействата, които вече очакват детенце:

БИО БАЛАНС КАПКИ и БИО БАЛАНС БЕЙБИ

 

 

Допелхерц подаряват:

 

  1. 20 комплекта за жените, които печелят проследяване на бременност и раждане в кампанията.

– 1 опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)

– 1 несесер за тоалетни принадлежности

– 1 балсам за устни

– 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500 (10 таблетки с удължено освобождаване)

– 1 Пътеводител за бъдещата майка.

 

  1. 20 комплекта за двойки, които печелят репродуктивна помощ 

 

За нея:

– 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)

– 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500 (10 таблетки с удължено освобождаване)

 

За него:

– 1 опаковка Допелхерц Селен (40 таблетки) – селенът е силен антиоксидант и допринася за подобряване на сперматогенезата – селенът на Допелхерц е ДЕПО таблетка, което означава с удължено освобождаване

– 1 опаковка Допелхерц Коензим Q10 + В витамини (15 капсули) – съдържащият се в продукта цинк е важен за нормалния фертилитет и възпроизводство и има отношение към нормалните нива на тестостерон в кръвта

– 1 Пътеводител за бъдещата майка

 

☘️☘️☘️

 

Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на…ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има!

Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, ще можете да слушате в ефир, както и през нашият YouTube канал!

Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио “Витоша”, на страниците на радио “Витоша” и “Тройка на разсъмване” във фейсбук.

Както и на страниците на списание “Кенгуру”.

От датата , на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, да активират дарението 🙂

 

 

Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя!

15 години “Повече българчета за България”

“Човечността има лице” – ТВОЕТО!