С още 5 000 лева ще бъде увеличен бюджетът на фонд “Ин витро” за 2015 г. в Дупница, това съобщи координаторът на “Искам бебе” за града Силвия Маданчева. Допълнителното финансиране е осигурено в резултат на доброто сътрудничество между фондацията и Община Дупница. Като благодарност за съпричастността към каузата на “Искам бебе”, Силвия Маданчева връчи на кмета на Община Дупница – инж. Методи Чимев специална грамота. 
“Изказваме благодарност на Методи Чимев за съпричастността му и помощта, която оказва вече 3 години. Прегръщайки идеята да се осигури финансиране за двойки с репродуктивни проблеми, вече имаме 8 бебета и други 4 са на път. Децата може да са и повече, но нямам информация от всички финансирани двойки”, коментира координторът на “Искам бебе”.
 
сн. Маргарита Петрова, Дарик
 
За 3-годишната кампания са осигурени по 1500 лева на 28 двойки за ин витро процедури. През 2012 година се роди първото бебе Яна с финансова помощ от местния фонд “Ин Витро”, а бумът е през 2013 г., когато са проплакали 7 бебета, от които три двойки близнаци.
Досега от бюджета на Общината се отпускаха 15 хиляди лева годишно за тази дейност или по 1500 лева на семейство. През последната 2014 година бяха финансирани 13 дупнишки двойки, докато предишните две съответно 7 и 8.