Темата на презентацията на д-р Ваня Савова в рамките на форума на ESHRE провокира дискусии и голям медиен интерес
 
“Замразяване на яйцеклетки по социални причини” – беше една от най- интересните теми на тазгодишния юбилеен 30-ти научен конгрес на Европейската общност за репродуктивно здраве и ембриология (ESHRE), провел се от 29 юни до 2 юли в Мюнхен с регистрирани над 9 000 участници от цял свят. Презентацията на психолога д-р Ваня Савова беше включена в основната програма на конгреса като темата предизвика огромен медиен интерес и провокира дискусии. Представянето на д-р Савова е първо участие на български специалист на престижния форум на ESHRE и като представител на “Искам бебе” осигури и първо участие на българска пациентска организация в програмата на форума. 
За тези, които проявяват интерес към темата, можете да намерите цялата презентация на д-р Ваня Савова на сайта на ESHRE:
 
В рамките на форума, “Искам бебе” се доказа като активна и водеща организация в европейското пациентско движение. Още в първия ден на конгреса на ESHRE фондацията направи силно впечатление в дискусиите на модул „Ново поколение пациенти”, където д-р Ваня Савова взе дейно участие, демонстрирайки силен практически опит. Вера Вулджева – член на УС на “Искам бебе” пък представяше дейността на Fertility Europe (чийто пълноправен член е “Искам бебе”) в изложбената част на форума и предоставяше информация за дейността и проектите на европейската организация. Вера беше поканена от Управителния съвет на Fertility Europe да представлява организацията на щанда в конгресния център.

Продължението на кампанията на Fertility Europe – “Нашите специални семейства”, чиито истории отново бяха украсили „Стената на надеждата” на входа на конгресния център и на щанда на Fertility Europe, тази година бе представено от около 900 картички от цяла Европа, а също така от Бразилия и Канада. В кампанията са включени и “специални български семейства”, приятели на “Искам бебе”. 
Fertility Europe и “Искам бебе” канят двойки с репродуктивни проблеми да направят своя картичка на български в сайта на асоциацията, директно чрез линка: 
и да споделят накратко своята уникална история! Така те изпращат посланието за надежда към бездетни семейства в цяла Европа!
 
Галерия със снимки от юбилейния 30-ти научен конгрес на Европейската общност за репродуктивно здраве и ембриология (ESHRE), от 29 юни до 2 юли в Мюнхен можете да разгледате тук: