На 11 март в сградата на община Велико Търново на специално събитие в присъствието на нотариус, представители на общината, фондация „Искам бебе“ и медии бяха определени двете двойки, които ще получат финансиране на ин витро процедура от благотворителната кампания „За нов живот във Велико Търново“. 
 
Дарина Радкова, Антон Хараламбиев и Мирела Димитрова, Емил Чинов са двете семейства от Велико Търново, кандидатствали в благотворителната инициатива на фондация „Искам бебе“ и избрани на случаен принцип пред нотариус Дешка Рачевец.
 
Останалите присъстващи на финала на кампанията бяха Вероника Михайлова – координатор за В. Търново на „Искам бебе“, зам.-кмет Снежана Данева-Иванова и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ – Росица Димитрова. Пред медиите те коментираха, че благодарение на доброто сътрудничество на „Искам бебе“ с общината, Велико Търново може да се похвали с една от най-добре работещите в страната местна програма ин витро. В резултат на дейността й от 2011 г. до момента,  над 140 двойки от региона са получили финансова подкрепа за лечението си, а родените бебета са 55. Участниците в събитието напомниха също, че бюджетът за местния фонд ин витро за 2019 г. е 70 000 лв. и предстои да бъде разпределен между кандидатствали до началото на март двойки.
 

*сн. Община Велико Търново


За кампанията „За нов живот във Велико Търново“:

„За нов живот във Велико Търново“ е благотворителна инициатива на фондация ‚Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Средствата, осигурени в кампанията, са в размер на 4 000 лв., като сумата е събрана с подкрепата на съмишленици на каузата на “Искам бебе” във Велико Търново и чрез различни инициативи на фондацията в града през изминалата година.

Желаещите да кандидатстват за финансиране от кампанията, изпращаха попълнени документите, публикувани в сайта на „Искам бебе“, в периода 18 февруари – 8 март, 2019 г. на e-mail адрес: iskambebe_vtarnovo@iskambebe.bg. Избраните двойки (вижте имената по-горе) ще получат финансиране на ин витро процедура според условията на кампанията.