За пета поредна година благотворителната кампания “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, организирана от Ротаракт клуб Велико Търново, в партньрство с фондация “Искам бебе”, дава шанс на семейство от община Велико Търново да сбъдне мечтата си за дете.

Желаещите да канидатстват за финансиране на инвитро процедура двойки могат да изпращат попълнени и подписани необходимите документи, публикувани по-долу, за периода от 07.04 до 25.04.2023 г. на e-mail адрес: iskambebe_vtarnovo@iskambebe.bg. Кандидатите трябва да отговарят на зададените в кампанията критерии, най-важните от които са двойката да не подлежи на финансиране от държавния фонд Инвитро (ЦАР) и поне един от партньорите да е с постоянен адрес на територията на Община Велико Търново.

В срок от една седмица след приключване на приема на документи, чрез жребий, в присъствието на нотариус и представители на фондация „Искам бебе“, Ротаракт клуб Велико Търново и община Велико Търново, ще бъде определена една от кандидатствалите двойки, която ще получи финансиране в размер на 2 818 лв. за извършване на инвитро процедура.

Припомняме, че кампанията “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” до момента е подкрепила лечението на три двойки от региона, а на бял свят са дошли две прекрасни и дълкочакани бебета. Средствата в благотворителната инициатива се събират на ежегодния благотворителен базар на младежите от Ротаракт Клуб от Велико Търново по повод празника на жената, на който те предлагат пролетни цветя на всеки, който иска да подкрепи каузата.

ИЗТЕГЛЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:

Заявление

Декларация-лични-данни

Декларация-мед.-статус