Филмът проследява историите на две семейства преминали през Програмата за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения на “Искам бебе”  
 
Днес празнуваме Благовещение – светлият ден, в който почитаме едно от най-големите тайнства в християнството. 
Денят, в който смирено се молим радостта от Благата вест да стигне до тези, които копнеят за нея! 
Денят, в който си пожелаваме любовта да пребъде в сърцата ни и да осветява домовете ни!
 
Изключително щастливи сме точно на днешния празник да представим премиерно филма “За цената на любовта и търпението”. Това е един специален проект на фондация “Искам бебе”, посветен на работата на специалистите – психолози, която е изключително важна и неизменна част от цялостното лечение на двойки с репродуктивни проблеми. Режисьор на филма е Божидар Велчев, оператор – Стойко Якимов, консултант – д-р Ваня Савова.
 
Благодарим на нашите смели момичета и момчета Вера и Ицо, Тони и Валери, които разказаха историите на своите битки следвайки мечтата си за дете и споделиха своя опит от участието си в Програмата за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения на “Искам бебе”. 
 
Благодарим на TELUS International Europe, че подкрепиха реализацията на филма, с който се надяваме да сме полезни и да дадем надежда на тези, които в момента се борят за дете.