2 бебета и над 150 безплатни консултации в Репродуктивния кабинет във Враца

 

Две двойки с репродуктивни проблеми вече се радват на своите бебета, а още няколко са в очакване на своите рожби след посещения при специалисти в Първия кабинет по репродуктивно здраве във Враца. През изминалата година се отчитат над 150 извършени и проведени безплатни консултации и прегледи. Кабинетът беше открит на 23 октомври 2019 г. и се реализира съвместно от Община Враца и фондация „Искам бебе“. В специализирания кабинет двойките с репродуктивни проблеми получават консултации и медицински прегледи и по този начин не им се налага да пътуват до градовете София, Пловдив, Варна и др., за да бъдат прегледани от специалист.

 

Място

За реализиране на проекта Община Враца осигури безвъзмездно помещение, намиращо се в сградата на Втора градска поликлиника. Решението бе взето на сесия на Общинския съвет, след предложение от координатора за Северозападна България на фондация „Искам бебе“ – Здравка Гергова.

 

Основният ремонт на цялото помещение бе извършен от фирма „Инекс Трейд“, като управителят Илиан Цветков извърши реконструкцията на обекта и осигури материалите безвъзмездно.

Реализацията на съвместния проект между Община Враца, фондация „Искам бебе“ и предприемача Илиан Цветков е в изпълнение на политиката на местната администрация за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми.

През изминалата година лекарите, които бяха част от каузата и продължават да извършват безплатни консултации в кабинета във Враца, са: д-р Йосиф Димитров, д-р Явор Малинов, д-р Николай Ковачев, д-р Петко Илиев. Партньори на фондация „Искам бебе“ са и лекарите от МЦ „Крим“ – Плевен.